Dina böner om den perfekta helgmiddagen har besvarats. Låt oss presentera H.F.C – eller Hello Fried Chicken! Vi lagar en rätt som är både het, krispig, knaprig, krämig, söt, svalkande och alldeles, alldeles underbar. Detta kulinariska mästerverk består av gyllenpanerad kyckling, bacontoppade pommes, en syrlig kålsallad med stekt majs, srirachahonung och gräddfilssås. Dags att knyta på sig förklädet och skrida till verket!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
280 g
Kycklinginnerfilé, BBQ marinerad
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 g
Chiliflakes
20 g
Sriracha
50 g
Honung
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1 st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Gräslök
500 g
Potatis
150 g
Förskuren spetskål
1 burk
Majs
1 st
Lime
70 g
Bacon, tärnad
40 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
½ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 2)
2 msk
Vetemjöl (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 4)
1 st
Ägg (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, häll av majs.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek majs i 4–5 min, eller tills de är lätt brynta.
Lägg över i en skål och blanda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], limesaft [1 msk | 2 msk], spetskål och olivolja [1/2 msk | 1 msk]. Ställ åt sidan.
Finhacka gräslök och finhacka eller pressa vitlök.
Blanda gräddfil, vitlök, gräslök och majonnäs i en liten skål och ställ åt sidan.
Blanda honung och sriracha i en ny liten skål.
TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Blanda mjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik. Vispa ägg [1 st | 2 st] i en andra djup tallrik. Blanda panko och chiliflakes i en tredje djup tallrik.
Krydda kyckling med med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], och vänd den först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.
TIPS: 1) Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk. 2) Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
När det återstår 15 min av potatisens tillagningstid, tillsätt bacon [1/2 paket, 2P] på plåten och vänd runt. Rosta resterande tid.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
TIPS: 1) Tillsätt extra olivolja vid behov. 2) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Lägg upp kyckling, pommes och gräddfilssås i djupa tallrikar.
Ringla srirachahonung över kyckling.
Toppa pommes med riven ost.