Halloumi- och couscousplättar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Halloumi- och couscousplättar

Halloumi- och couscousplättar

med sötpotatisklyftor och rostad broccoli

.

Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Za'atar

1

Vitlöksklyfta

250

Broccoli

450

Sötpotatis

100

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Röd chili

1

Salladslök

1

Morot

200

Halloumi

Gurka

1

Gurka, piccolo

75

Gräddfil

50

Mjöl

Ingår inte i din leverans

2

Vatten

2

Ägg

Smör

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)591 kcal
Energi (kJ)2471 kJ
Fett29.08 g
varav mättat17 g
Kolhydrater39.87 g
varav socker3.7 g
Protein35.43 g
Salt2.8 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Fyll en vattenkokare med vatten* och koka upp vattnet. Dela broccoli i mindre buketter. Skär sötpotatis i klyftor. Placera broccoli och sötpotatis på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja*, krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda runt så att grönsakerna täcks. Rosta grönsakerna i ugnen, 15-20 min.

2

Lägg couscous i en bunke och häll över kokande vatten* (se ingredienslistan). Rör om och låt stå i ca 5 min. Kärna ur och finhacka chili. Finhacka salladslök. Häll av saltlaken från halloumin och riv osten. Riv morot.

3

Tillsätt chili (stark!), salladslök, halloumi, morotsriv, za’atar, ägg* och mjöl i skålen med couscous. Krydda med en nypa salt* och peppar* och blanda väl.

4

Hetta upp en skvätt olja* och en klick smör* i en stekpanna på medelvärme. Forma couscousblandningen till plättar, och när smöret slutat bubbla, stek dem 5-6 min på varje sida. Det blir ca 4 plättar per person.

5

Finhacka vitlök. Riv gurka. Blanda en dressing av gurkbitarna, gräddfil [1/2 burk, 2 pers] och vitlök i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela halloumi- och couscousplättarna och de ugnsrostade grönsakerna mellan era tallrikar. Servera med gurkdressingen, och hugg in!