.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500
Potatis
450
Sötpotatis
1
Lök
200
Skogschampinjoner
1
Morot
200
Halloumi
1
Rosmarin
1
Gröna linser
4
Grönsaksbuljong
1
Bladpersilja
1
Vitlöksklyfta
2
Vatten
Smör
Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull. Skala vitlök. Skala och skär potatis och sötpotatis i 2 cm stora bitar. Lägg vitlök och all potatis i kastrullen och låt koka i 15-20 min, tills de är mjuka.
Finhacka lök. Kvarta champinjoner. Skala och skär morot i 1 cm breda halvmånar. Tärna halloumi i 2 cm stora bitar. Finhacka rosmarinsblad [1-2 stjälkar, 2 pers | 3-4 stjälkar, 4 pers]. Skölj linserna i en sil under kallt vatten.
Smält en klick smör* i en stor kastrull på medelvärme. Fräs lök och svamp i 5 min. Tillsätt morötter och halloumi och stek i ytterligare 3-4 min. Tillsätt vatten* [2 dl, 2 pers | 4 dl, 4 pers], grönsaksbuljong och linserna. Låt sjuda i 10 min. TIPS: Tillsätt mer vatten om du upplever att det behövs.
Häll av vitlök, potatis- och sötpotatisbitarna och lägg tillbaka dem i kastrullen. Tillsätt en klick smör* och mosa med en gaffel eller potatispress tills du har ett slätt mos. Sätt på ett lock så att värmen behålls och ställ åt sidan.
Grovhacka persilja.
Servera moset i djupa tallrikar och toppa med grytan. Garnera med persilja.