Null
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
500
Potatis
25
Vitvinsvinäger
Gurka
1
Gurka, piccolo
2
Salladslök
Briochebröd
200
Halloumi
100
Salladsmix
1
Rödlök
1
Lime
½
Mynta
3
Socker
Sätt ugnen på 200°C. Skär potatis till pommes och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med salt* och peppar*. Rosta i ugnen, 30-35 min.
Skär rödlök och salladslök i tunna skivor. Finhacka gurka och myntablad [1/2 påse, 2 pers] (kasta stjälkarna). Dela lime i klyftor.
Hetta upp socker*, vinäger och vatten* (se ingredienslistan) i en liten kastrull. Tillsätt rödlök när sockret har smält och låt sjuda i ca 2 min.
Fiska upp rödlöken från kastrullen och lägg den i en skål. Låt kastrullen stå kvar och reducera vinägern till en tjock sirap. Lägg gurka, salladslök, och mynta i skålen med rödlök. Låt sirapen svalna och häll den sedan över grönsakerna, såväl som en skvätt limejuice - nu är er salsa färdig.
Sätt in hamburgerbröden hela i ugnen och värm dem i 3-4 min. Skär halloumi i 1,5 -2 cm breda skivor. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme tillsammans med en skvätt vatten*. Stek halloumi i 4-5 min på varje sida. TIPS: Håll dock koll på halloumin medan den steks, de blir lätt hårda och torra.
Dela hamburgerbröden och bre majonnäs på både topp och botten. Bygg din burgare med salladsmix, halloumiskivor och hemgjord salsa. Servera med pommes och limeklyftor vid sidan av.