Smaka en grandios, vegetarisk burgare av finaste get- och komjölk som tar dig hela vägen till den cypriotiska landsbygden. Låt halloumin sällskapa med lätt uppvärmda briochebullar som sugit åt sig ett tunt lager av majonnäs. Spetsa burgaren med en uppfriskande hemlagad salsa och njut av tonerna av koriander, lime och rödlök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75
Salladsmix
1
Gurka, piccolo
500
Bakpotatis
1
Rödlök
2
Salladslök
Gurka
½
Mynta
1
Lime
25
Vitvinsvinäger
2
Briochebröd
200
Halloumi
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
3
Socker
1
Vatten
Sätt ugnen på 200°C. Skär potatis till pommes och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 30-35 min.
Skiva rödlök och salladslök tunt. Finhacka gurka och myntablad [1/2 påse, 2 pers]. Dela lime i klyftor.
Hetta upp socker*, vinäger och vatten* (se ingredienslistan) i en liten kastrull. Tillsätt rödlök när sockret har smält och låt sjuda i ca 2 min.
Fiska upp rödlöken från kastrullen och lägg den i en skål. Låt kastrullen stå kvar och reducera vinägern till en tjock sirap. Lägg gurka, salladslök, och mynta i skålen med rödlök. Låt sirapen svalna och häll den sedan över grönsakerna, såväl som en skvätt limejuice.
Sätt in briochebullarna hela i ugnen och värm dem i 3-4 min. Skär halloumi i 1,5 -2 cm breda skivor. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme tillsammans med en skvätt vatten*. Stek halloumi i 4-5 min på varje sida. TIPS: Håll dock koll på halloumin medan den steks, de blir lätt hårda och torra.
Dela briochebullarna och bre majonnäs på både topp och botten. Bygg din burgare med salladsmix, halloumiskivor och hemlagad salsa. Servera med pommes och limeklyftor vid sidan av.