Halloumirårakorna är ytterst välsmakande och fulla av spännande ingredienser. Vi river palsternacka, potatis och halloumi, som vi blandar med oregano och chili. Ikväll serverar vi våra rårakor med en ljuvlig sallad med äpple, dill och rostad zucchini. En krämig senapsdressing med gräslök fulländar rätten.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200
Halloumi
(Innehåller Mjölk)
300
Potatis
½
Lök
½
Röd chili
110
Zucchini
75
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
25
Grov senap
(Innehåller Senap)
1
Gräslök
60
Salladsmix
1
Dill
1
Äpple
(Innehåller Ägg)
½
Ekologisk citron
4
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
2
Ägg (steg 3)
4
Vetemjöl (steg 3)
Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft). Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 15-20 min.
Riv lök [1/2 st, 2P], potatis (oskalad) och halloumi. Halvera, kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. Skölj salladsmix. Halvera citron. Finhacka gräslök. Grovhacka dill. Skär äpple i tunna skivor.
Vispa ägg* [2 st | 4 st] med Mamas favorit i en stor skål. Tillsätt lök, chili, potatis och halloumi, och blanda väl. Rör sen ner vetemjöl* [1 dl | 2 dl], och en generös nypa peppar*. TIPS: Det är enklast att blanda med händerna!
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Klicka ut smeten i pannan, platta till, och stek i 5-6 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta - 3 per person. Lägg över på en tallrik täckt med hushållspapper.
Blanda crème fraiche [1/2 paket, 2P], hälften av senapen, en skvätt citronjuice, gräslök, salt* och peppar* i en skål. TIPS: Tillsätt resterande senap efter smak. Låt zucchini svalna i 5 min. Blanda dill, äpple, zucchini och salladsmix till en sallad.
Lägg upp rårakor och zucchinisallad på tallrikar. Servera med senapsdressing vid sidan av.