.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Kycklingbröstfilé
1
Rödlök
1
Röd paprika
15
Balsamvinäger
1
Krossade tomater, basilika
250
Spaghetti
½
Ekologisk citron
1
Vitlöksklyfta
1
Basilika
1
Harissakrydda
1
Vatten
2
Olivolja
1.5
Socker (steg 3)
Socker
Sätt ugnen på 200°C. Koka upp välsaltat vatten i en kastrull. Gnid kycklingen med harissa (stark!), en skvätt olja*, salt* och peppar* i en skål. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek kycklingen i 1-2 min på varje sida. VIKTIGT: Vår harissa kryddmix är ganska stark så marinera endast de vuxnas kycklingfiléer. Barnens filéer kan du krydda med en nypa salt och peppar.
Placera kycklingen i en ugnsform och tillaga i ugnen, 12-13 min. Ta ut, täck formen med aluminiumfolie och låt vila i 5 min innan servering. Medan kycklingen är i ugnen, skiva rödlök tunt. Kärna ur och skär paprika i små bitar. VIKTIGT: Kycklingfiléerna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Hetta upp en en skvätt olja* på medelvärme i samma stekpanna som du använde till kycklingen. Fräs rödlök och paprika i 2-3 min. Tillsätt balsamvinäger och socker* [1/2 msk | 1 msk]. Låt såsen reducera, 1-2 min. Häll över krossade tomater och vatten* [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers]. Låt sjuda i ca 10 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Lägg spaghetti i kastrullen med kokande vattnet och låt koka i 10 min, eller tills ‘al dente’. Häll först av pastan i ett durkslag och häll sedan över den i tomatsåsen.
Riv citronzest [1/2 tsk, 2 pers | 1 tsk, 4 pers]. Grovhacka vitlök och basilika. Blanda citronzesten, vitlök, basilika, olivolja* [2 msk | 4 msk], en nypa socker*, salt* och peppar*.
Sleva upp spaghetti och tomatsås i djupa tallrikar och servera med kyckling ovanpå. Avsluta med att ringla över basilikaoljan.