Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
I många länder är en bowl en populär lunchrätt, som kan köpas på gator och torg. Ikväll bygger vi vår egen bowl med kallrökt lax i huvudrollen, som vi blandar med salladslök och asiatisk majonnäs. Vår bowl innehåller även mango, morot som vi skalar i långa, vackra band, gurka och avokado. Vi toppar med ört- och ingefärsdressing, färsk mynta och koriander, och knapriga jordnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Kallrökt lax
(Innehåller Fisk)
1 st
Salladslök
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
1 st
Avokado
1 st
Gurka
1 st
Morot
½ st
Mango
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 portionspåse
Mynta & koriander
½ st
Lime
150 g
Jasminris
25 g
Honung- & ingefärsdressing
(Innehåller Senap)
½ st
Citrongräs
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
½ msk
Smör (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Socker (steg 3)
Banka citrongräs [1/2 st, 2P] med en träsked. Smält smör [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs citrongräs i 1-2 min.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
Plocka bort citrongräs från ris innan servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Finhacka rökt lax och placera i en stor skål.
Skär salladslök i tunna skivor.
Rör i salladslök, asiatisk majonnäs, en nypa salt och peppar i skålen med lax.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Plocka myntablad.
Finhacka myntablad och koriander (spara några hela blad till garnering).
Blanda mynta och koriander med sojasås, honung- och ingefärsdressing [1/2 paket, 2P], en generös skvätt limejuice och socker [1/2 tsk | 1 tsk] i en liten skål.
Halvera avokado, kärna ur och gröp ur med en sked. Skär avokado i tunna skivor.
Skala och skär mango [1/2 st, 2P] i tre delar längs med kärnan i mitten. Skär fruktköttet i 1 cm bitar.
Skär gurka i tunna skivor.
Skala morot i långa band med en potatisskalare.
Lägg upp ris i skålar.
Toppa med lax, mango, morot, gurka och avokado.
Ringla ört- och ingefärsdressing över grönsakerna.
Toppa med jordnötter och sparade mynta- och korianderblad.