Hawaiiansk poke bowl på kallrökt lax
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hawaiiansk poke bowl på kallrökt lax

Hawaiiansk poke bowl på kallrökt lax

med färsk avokado och örtdressing

Poke bowl har blivit en favorit för många under de senaste åren. Originalet görs på rå fisk, men det finns otaliga varianter av denna populära rätt med allt från kyckling till tofu i huvudrollen. I denna version använder vi kallrökt lax som vi blandar med salladslök och asiatisk majonnäs. Vår bowl innehåller även mango, morot, gurka och avokado. Vi toppar med ört- och ingefärsdressing, färsk mynta och koriander och knapriga jordnötter.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Fisk
Jordnötter
Vete
Soja
Gluten
Senap
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Kallrökt lax

(Innehåller Fisk)

1 st

Salladslök

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

1 st

Avokado

1 st

Gurka

1 st

Morot

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 portionspåse

Mynta & koriander

½ st

Lime

150 g

Jasminris

25 g

Honung- & ingefärsdressing

(Innehåller Senap)

½ st

Citrongräs

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller Gluten, Sesam, Soja, Vete)

150 g

Sockerärtor

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Socker (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3950 kJ
Energi (kcal)944 kcal
Fett48.6 g
varav mättat9 g
Kolhydrater83.4 g
varav socker15.5 g
Protein37.5 g
Salt7.2 g

Köksredskap

Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Banka citrongräs [1/2 st, 2P] med en träsked.

Hetta upp smör [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs citrongräs i 1–2 min, eller tills väldoftande

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. 

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min. Plocka bort citrongräs.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered lax
2

Under tiden, finhacka kallrökt lax på en separat skärbräda och placera i en stor skål.

Skär salladslök i tunna skivor.

Rör ner salladslök, asiatisk majonnäs, en nypa salt och peppar i skålen med lax. 

Blanda dressing
3

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Finhacka mynta- och korianderblad. 

Blanda mynta och koriander (spara lite till garnering) med sojasås, honung- och ingefärsdressing [1/2 paket, 2P], en generös skvätt limesaft och socker [1/2 tsk | 1 tsk] i en liten skål.

Förbered frukt
4

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och skär i tunna skivor.

Skala och skär mango [1/2 st, 2P] i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.

Förbered grönsaker
5

Skär gurka i skivor.

Skala morot i långa band med en potatisskalare.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med lax, mango, morot, gurka och avokado.

Ringla dressing över grönsakerna.

Toppa med sparade mynta- och korianderblad och jordnötter.