Gör helbakat halloumi i ugnen som får en spännande smak av vår färdiga kryddblandning med det vackra namnet Medelhavets Pärla. Halloumin får sällskap i ugnen av zucchini, aubergine, paprika och tomat som förvandlas till en smakrik ratatouille. Vi serverar halloumi och ratatouille med ljuvligt krämig bulgur som vi blandar med persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½
Zucchini
½
Aubergine
1
Paprika
2
Tomat
1
Rödlök
2
Vitlöksklyfta
½
Rosmarin
2
Medelhavets Pärla
200
Halloumi
85
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
1
Bladpersilja
Kruspersilja
4
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
4
Vatten (steg 3)
Sätt ugnen på to 220°C/200°C (varmluft). Tärna zucchini [½ st, 2P], aubergine [½ st, 2P], paprika och tomat i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i 1 cm breda klyftor. Plocka och finhacka rosmarinblad [1/2 kvist | 1 kvist]. Finhacka eller pressa vitlök. Blanda grönsaker, rosmarin, vitlök, Mamas favorit, en generös skvätt olivolja*, salt* och peppar* i en ugnsform. Baka i ugnen i 20-25 min. Vänd grönsaker efter halva tiden.
Gnid in halloumi med Medelhavets Pärla [½ paket, 2P]. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Stek halloumi i 1 min på varje sida, eller tills brynt. Lägg över till en plåt med bakplåtspapper och baka i 15-17 min.
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och koka i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen. TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Grovhacka persilja.
Blanda färdig bulgur med persilja (spara lite till garnering), en nypa salt* och peppar* i kastrullen. Tillsätt även en skvätt olivolja* om du önskar. Skär bakad halloumi i tunna strimlor.
Lägg upp bulgur i skålar. Toppa med rostade grönsaker och halloumistrimlor. Garnera med resterande persilja.