.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
20
Tranbär
Grönsaksbuljong
150
Couscous
1
Lök
1
Vitlöksklyfta
Nötfärs
1
Zucchini
1
Koriander
2
Ay Cajun-ba
1
Krossade tomater
3
Vatten (steg 1)
Koka upp vatten* (se mängd i ingredienslistan) i en vattenkokare. Häll upp det kokande vattnet* i en kastrull på spisen och håll vattnet kokande. Tillsätt grönsaksbuljong och tranbär, och rör om tills buljongen lösts upp. Ta av kastrullen från värmen och häll i couscous. Sätt på ett lock och sätt åt sidan. Låt stå i 5-6 min tills allt vatten* har absorberats och couscousen är klar.
Finhacka både vitlök och lök. Värm upp en stor stekpanna på hög värme - utan tillsatt matfett. Stek köttfärs, lök och vitlök tills köttfärsen är genomstekt, 3-5 min.
Skär zucchini i mindre bitar. Grovhacka koriander, även stjälkarna.
Tillsätt zucchini till köttfärsen och sänk till medelvärme. Stek i 2 min. Häll över resterande grönsaksbuljong, cajun kryddmix (stark!) och krossade tomater. Koka upp och rör runt ordentligt tills buljongen har lösts upp. Låt sedan sjuda i 10 min. TIPS: Cajun kryddmixen är ganska stark. Vi rekommenderar att du börjar med hälften och sedan kryddar med resterande efter smak.
Rör ner hälften av koriandern i grytan. Smaka av och krydda därefter med salt* och peppar* efter smak. Fluffa upp couscousen med en gaffel och krydda med salt* och peppar* efter smak. TIPS: Häll i en extra skvätt vatten om grytan blir alldeles för tjock.
Fördela couscous och köttfärsgryta mellan tallrikarna och strö resterande koriander.