Heta ingefärs- och vitlöksnudlar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Heta ingefärs- och vitlöksnudlar

Heta ingefärs- och vitlöksnudlar

med sojabakad svamp och sesamtoppad pak choi

Vi hoppas att ni är hungriga, ikväll ska vi nämligen laga underbar mysmat med massor av spännande ingredienser. Vi rostar broccoli och champinjoner med sojasås, och pak choi med sesamfrön. Sen blandar vi broccoli, champinjoner och nudlar i en spicy sås med chili, sriracha, ingefära och hoisinsås och serverar med crunchy sesamtoppat pak choi.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Stark
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Gluten
Soja
Sulfiter
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150

Fullkornsnudlar

(Innehåller Vete, Gluten)

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

40

Sweet chilisås

12.5

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

30

Hoisinsås

(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)

20

Sriracha

1

Pak choi

200

Champinjoner

250

Broccoli

10

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

1

Salladslök

½

Chiliflakes

½

Ingefära

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 2)

1

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)540 kcal
Energi (kJ)2259 kJ
Fett11.2 g
varav mättat1.7 g
Kolhydrater82.8 g
varav socker23.9 g
Protein19.5 g
Salt5.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär svamp i kvartar.

Skär broccoli i små buketter och stjälk i 1 cm stora bitar (skala stjälk vid behov). 

Halvera pak choi på längden och skär sen i kvartar.

Rosta grönsaker
2

Placera broccoli och svamp på en sida av en plåt med bakplåtspapper och ringla över en skvätt olivolja och sojasås.

Placera pak choi på andra sidan av plåten och blanda med en generös skvätt olivolja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och sesamfrön.

Rosta i ugnen i 10-15 min, tills mjuka.

TIPS: Använd 2 plåtar till 4P. 

Blanda sås
3

Riv ingefära [1/2 st, 2P].

Skär salladslök i tunna skivor.

Blanda sweet chilisås, vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P], hoisinsås, sriracha och ingefära i en liten skål.

TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Koka nudlar
4

Tillsätt nudlar till det kokande vattnet och koka i 1-2 min, tills mjuka.

Spara kokvatten [2 dl | 4 dl], häll av resterande vatten, lägg tillbaka nudlar i kastrullen och ringla över olivolja [1 msk | 2 msk].

Tillsätt grönsaker
5

Rör i sås, kokvatten [1 dl | 2 dl] samt rostad broccoli och svamp i kastrullen med nudlar.

Smaka av med salt och peppar. 

TIPS: Tillsätt en extra skvätt kokvatten om såsen verkar tjock.

Servera
6

Lägg upp nudlar i skålar och toppa med sesamtoppad pak choi.

Garnera med salladslök och strö över chili flakes [1/2 paket, 2P].

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.