Honung- och ingefärsglaserad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honung- och ingefärsglaserad kyckling

Honung- och ingefärsglaserad kyckling

med jasminris och broccoli- och äppelsallad

Kvällens middag blir en smakrik upplevelse. Vi steker kyckling i en glaze på honung- och ingefärsdressing, sojasås och vitlök. Vi serverar vår kyckling med ris och sallad med broccoli, äpple, rostade sesamfrön, spenat och citronsaft.

Allergener:
Sesam
Senap
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

125 g

Broccoli

1 st

Äpple

30 g

Spenat

1 st

Citron

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)

300 g

Kycklingbröstfilé

1 st

Vitlöksklyfta

50 g

Honung- & ingefärsdressing

(Innehåller Senap)

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

2 msk

Vatten till sås

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Salt till kött

½ msk

Olja till stekning

1 msk

Smör till glaze

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3057 kJ
Energi (kcal)731 kcal
Fett25.2 g
varav mättat7.8 g
Kolhydrater78.4 g
varav socker14.2 g
Protein44.5 g
Salt4.3 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Gör glaze
2

Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta sesamfrön i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en liten skål.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, sojasås, honung- och ingefärsdressing och vatten i en liten skål. Ställ åt sidan.

Blanda sallad
3

Halvera citron.

Skär broccolibuketter och stjälken i 1 cm stora bitar.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Skölj spenat.

Blanda broccoli, äpple, spenat, sesamfrön, en skvätt citronsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål. Ställ åt sidan.

Förbered kyckling
4

Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.

Krydda den med salt och en nypa peppar.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Stek kyckling
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2–3 min per sida, eller tills brynt.

Tillsätt glaze och smör och sjud i 1–2 min, tills glaze tjocknat något och kycklingen är genomstekt.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
6

Lägg upp ris, sallad och glaserad kyckling i skålar.

Ringla eventuellt resterande glaze över kyckling.