Kvällens middag blir en smakrik upplevelse. Vi steker kyckling i en glaze på honung- och ingefärsdressing, sojasås och vitlök. Vi serverar vår kyckling med ris och sallad med broccoli, äpple, rostade sesamfrön, spenat och citronsaft.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Jasminris
125 g
Broccoli
1 st
Äpple
30 g
Spenat
1 st
Citron
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)
300 g
Kycklingbröstfilé
1 st
Vitlöksklyfta
50 g
Honung- & ingefärsdressing
(Innehåller Senap)
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
2 msk
Vatten till sås
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Salt till kött
½ msk
Olja till stekning
1 msk
Smör till glaze
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta sesamfrön i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en liten skål.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök, sojasås, honung- och ingefärsdressing och vatten i en liten skål. Ställ åt sidan.
Halvera citron.
Skär broccolibuketter och stjälken i 1 cm stora bitar.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Skölj spenat.
Blanda broccoli, äpple, spenat, sesamfrön, en skvätt citronsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål. Ställ åt sidan.
Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.
Krydda den med salt och en nypa peppar.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 2–3 min per sida, eller tills brynt.
Tillsätt glaze och smör och sjud i 1–2 min, tills glaze tjocknat något och kycklingen är genomstekt.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Lägg upp ris, sallad och glaserad kyckling i skålar.
Ringla eventuellt resterande glaze över kyckling.