Snabbt, lätt, gott och grönt är ledorden för kvällens middag! Visst låter det som en perfekt kombination? Vi lagar harissakryddad vegokebab som vi vänder i en härligt het glaze med chiliflakes, rökt paprikapulver och honung och serverar med fluffigt basmatiris. En spännande sallad med morot, persilja, gurka, salladsost och tranbär och en klick svalkande yoghurt blir perfekta tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Vegansk kebab
(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)
2 g
Rökt paprikapulver
½ g
Chiliflakes
4 g
Harissakrydda
75 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
25 g
Honung
150 g
Basmatiris
1 portionspåse
Bladpersilja
½ st
Citron
20 g
Tranbär
(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)
1 st
Morot, Julienne
1 st
Gurka
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Smör (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Vatten (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, grovhacka gurka.
Halvera citron [1/2 st, 2P].
Grovhacka persilja.
Smula salladsost.
Blanda gurka, morot, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], citronsaft [1 msk | 2 msk], persilja, olivolja [1 msk | 2 msk], salladsost och tranbär i en stor skål. Ställ åt sidan.
Smält smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegokebab med harissa, chiliflakes [1/2 paket, 2P], rökt paprikapulver [1/2 paket, 2P] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 3–4 min, eller tills brynt
Tillsätt honung och vatten [1 msk | 2 msk] och vänd runt. Stek i 30 sek, eller tills det bildats en glaze.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp ris, vegokebab och sallad i djupa tallrikar.
Servera med en klick yoghurt.