Honungs- och harissaglaserad vegoprotein
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honungs- och harissaglaserad vegoprotein

Honungs- och harissaglaserad vegoprotein

med grekisk ost- och morotssallad

Snabbt, lätt, gott och grönt är ledorden för kvällens middag! Visst låter det som en perfekt kombination? Vi lagar harissakryddad vegokebab som vi vänder i en härligt het glaze med chiliflakes, rökt paprikapulver och honung och serverar med fluffigt basmatiris. En spännande sallad med morot, persilja, gurka, salladsost och tranbär och en klick svalkande yoghurt blir perfekta tillbehör.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Soja
Vete
Gluten
Senap
Havre
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Vegansk kebab

(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)

2 g

Rökt paprikapulver

½ g

Chiliflakes

4 g

Harissakrydda

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

25 g

Honung

150 g

Basmatiris

1 portionspåse

Bladpersilja

½ st

Citron

20 g

Tranbär

(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)

1 st

Morot, Julienne

1 st

Gurka

100 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Smör (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3771 kJ
Energi (kcal)901 kcal
Fett44.1 g
varav mättat65.8 g
Kolhydrater89.3 g
varav socker24.7 g
Protein33.2 g
Salt5.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Blanda sallad
2

Under tiden, grovhacka gurka.

Halvera citron [1/2 st, 2P]. 

Grovhacka persilja.

Smula salladsost.

Blanda gurka, morot, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], citronsaft [1 msk | 2 msk], persilja, olivolja [1 msk | 2 msk], salladsost och tranbär i en stor skål. Ställ åt sidan.

Stek vegoprotein
3

Smält smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegokebab med harissa, chiliflakes [1/2 paket, 2P], rökt paprikapulver [1/2 paket, 2P] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 3–4 min, eller tills brynt

Tillsätt honung och vatten [1 msk | 2 msk] och vänd runt. Stek i 30 sek, eller tills det bildats en glaze.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
4

Lägg upp ris, vegokebab och sallad i djupa tallrikar.

Servera med en klick yoghurt.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image