Låt oss presentera en supersmarrig middag med massor av spännande komponenter! Kvällens stjärna är mör fläskytterfilé, som vi först bryner, sedan ugnssteker och till sist toppar med en honungs- och senapsglaze med timjan. Vi serverar köttet på en bädd av fluffig couscous med morot och persilja och ugsnrostad broccoli och med en klick gräddfil som tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Fläskytterfilé
20 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
4 g
Kycklingbuljong
1 portionspåse
Timjan
4 g
Vitlöksflörter
100 g
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
250 g
Broccoli
2 st
Morot
1 portionspåse
Bladpersilja
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
½ msk
Olivolja (steg 1)
2.5 dl
Vatten (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 4)
1 msk
Smör (steg 5)
½ dl
Vatten (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft). Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på hög värme.
Krydda kött med salt på alla sidor. Stek kött i 2 min per sida, eller tills brynt.
Lägg över det på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper, och rosta i ugnen i 12–15 min. Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, skär broccolibuketter och stjälken i 1 cm stora bitar (skala stjälken om det behövs).
Placera broccoli på andra sidan av plåten. Blanda med olivolja och en nypa salt.
Rosta i ugnen i 10 min, eller tills mjuk.
Riv morot (oskalad).
Finhacka persilja.
Plocka timjanblad [2 kvistar | 4 kvistar].
TIPS: Håll längst upp på timjanstjälken och dra med dina fingrar längs stjälken för att frigöra bladen.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en kastrull på medelhög värme.
Fräs Vitlöksflörter i 1 min, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten [21/2 dl | 5 dl], hälften av kycklingbuljongen, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar och koka upp.
Rör i couscous. Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.
Fluffa upp couscous med en gaffel och rör ner riven morot och persilja.
Hetta upp stekpannan som användes till köttet på medelhög värme (torka inte ur den).
Tillsätt vatten [1/2 dl | 1 dl], resterande kycklingbuljong, timjan och honung- och senapsdressing. Sjud i 2–3 min.
Tillsätt smör [1 msk| 2 msk] och sjud tills smält. Smaka av med salt och peppar.
Skär kött i tunna skivor.
Lägg upp couscous på tallrikar.
Toppa med broccoli och kött.
Skeda glaze över kött och servera med gräddfil.