Kvällens lyxiga fiskmiddag bjuder på en symfoni av smaker och färger! Vi ugnssteker laxfilé med honung- och senapsdressing och smör och serverar den med en krämig potatissallad med dill, majonnäs och gräddfil. Sedan lagar vi inte mindre än två tillbehör – rostade rödbetor med smulad getost och hasselnötter, och en härlig sallad med rädisor, persilja, gurka och citrondressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Citron
20 g
Hasselnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1 st
Gurka
500 g
Potatis
1 portionspåse
Dill
2 st
Rödbeta
75 g
Rädisor
60 g
Salladsmix
40 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
50 g
Getost
(Innehåller Mjölk)
1 paket
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
1 portionspåse
Bladpersilja
¼ tsk
Salt till grönsaker
2 msk
Smör till fisk
½ tsk
Salt till fisk
¼ tsk
Salt till dressing
1 msk
Olja till dressing
¼ tsk
Socker till dressing
¼ tsk
Salt till potatis
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Tärna rödbeta (oskalad) i 1 cm stora bitar.
Placera dem på en plåt med bakplåtspapper, och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 20–25 min, eller tills mjuka.
Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och sätt åt sidan under lock.
Skär smör i kuber.
Torka av lax med lite hushållspapper och krydda med salt.
Placera den med skinnsidan ner i en ugnsform med bakplåtspapper och toppa med honung- och senapsdressing och smörkuber.
Tillaga i ugnen i 15–20 min, eller tills genomstekt.
När det återstår 10 min av rödbetornas tillagningstid, placera hasselnötter i hörnet av plåten och rosta resterande tid.
TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Under tiden, grovhacka gurka.
Skär rädisor i tunna skivor.
Halvera citron.
Grovhacka dill och persilja (var för sig).
Skölj salladsmix.
Vispa ihop citronsaft, salt, olivolja och socker i en stor skål.
Grovhacka rostade hasselnötter precis innan servering.
Vänd potatis med dill, majonnäs, salt och gräddfil.
Rör ner rädisor, salladsmix, persilja och gurka i skålen med citrondressing.
Lägg upp lax på en stor tallrik och ringla över resterande smör från formen.
Servera sallad, potatissallad och rödbetor i skålar vid sidan av.
Toppa rödbetor med smulad getost och hasselnötter.