Skriker barnen efter köttbullar? Överraska dem med deras favorit i ny förklädnad. Ikväll glaserar vi nämligen köttbullar i en underbar glaze med honung, ingefära och soja. Vi serverar våra honungs- och sojaglaserade köttbullar med fluffigt vitlöksris och en knaprig coleslaw med rödkål, gurka och morot.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Nötfärs
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
25
Honung- & ingefärsdressing
(Innehåller Senap)
150
Rödkål, förskuren
150
Jasminris
1
Morot
1
Vitlöksklyfta
½
Lime
1
Gurka
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
½
Olivolja (steg 1)
¼
Salt (steg 2)
¼
Salt (steg 4)
1
Vatten (steg 5)
½
Vetemjöl (steg 5)
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.
Fräs vitlök i 1-2 min, tills väldoftande.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
Under tiden, blanda nötfärs och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Rulla färsen till köttbullar (4 per person) och placera dem på en tallrik.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek köttbullar i 10-12 min, eller tills de är genomstekta och har fin stekyta, vänd då och då. Sänk till medelvärme när de är brynta.
Lägg över färdiga köttbullar till en tallrik.
VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, riv morot (oskalad).
Skär gurka i 1 cm tunna stavar.
Halvera lime [½ st, 2P].
Blanda rödkål, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en skvätt limejuice i en medelstor skål. Massera kålen i 30 sek, och ställ åt sidan.
Rör i gurka och morot precis innan servering.
Vispa ihop vatten [1 dl | 2 dl] och vetemjöl [1/2 msk | 1 msk] i en liten skål.
Torka försiktigt ur stekpannan och hetta upp den på medelhög värme.
Rör i honungs- och ingefärsdressing [1/2 paket, 2P], sojasås och mjölmix, och sjud i 1-2 min, tills glazen har tjocknat.
Lägg tillbaka köttbullar i stekpannan och se till att de täckts i glaze.
Rör om i färdigt ris med en gaffel.
Lägg upp vitlöksris i skålar.
Toppa med coleslaw och honungs- och sojaglaserade köttbullar.
Pressa över resterande limejuice.