Honungs- och sojaglaserade köttbullar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honungs- och sojaglaserade köttbullar

Honungs- och sojaglaserade köttbullar

med vitlöksris och knaprig coleslaw

Skriker barnen efter köttbullar? Överraska dem med deras favorit i ny förklädnad. Ikväll glaserar vi nämligen köttbullar i en underbar glaze med honung, ingefära och soja. Vi serverar våra honungs- och sojaglaserade köttbullar med fluffigt vitlöksris och en knaprig coleslaw med rödkål, gurka och morot.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250

Nötfärs

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

25

Honung- & ingefärsdressing

(Innehåller Senap)

150

Rödkål, förskuren

150

Jasminris

1

Morot

1

Vitlöksklyfta

½

Lime

1

Gurka

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

½

Olivolja (steg 1)

¼

Salt (steg 2)

¼

Salt (steg 4)

1

Vatten (steg 5)

½

Vetemjöl (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)609 kcal
Energi (kJ)2550 kJ
Fett18.6 g
varav mättat7 g
Kolhydrater74.4 g
varav socker21.1 g
Protein33.9 g
Salt5.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka eller pressa vitlök. 

Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. 

Fräs vitlök i 1-2 min, tills väldoftande. 

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min. 

Rulla köttbullar
2

Under tiden, blanda nötfärs och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

Rulla färsen till köttbullar (4 per person) och placera dem på en tallrik. 

Stek köttbullar
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek köttbullar i 10-12 min, eller tills de är genomstekta och har fin stekyta, vänd då och då. Sänk till medelvärme när de är brynta.

Lägg över färdiga köttbullar till en tallrik.

VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Förbered coleslaw
4

Under tiden, riv morot (oskalad).

Skär gurka i 1 cm tunna stavar.

Halvera lime [½ st, 2P].

Blanda rödkål, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en skvätt limejuice i en medelstor skål. Massera kålen i 30 sek, och ställ åt sidan. 

Rör i gurka och morot precis innan servering.

Glasera köttbullar
5

Vispa ihop vatten [1 dl | 2 dl] och vetemjöl [1/2 msk | 1 msk] i en liten skål.

Torka försiktigt ur stekpannan och hetta upp den på medelhög värme.

Rör i honungs- och ingefärsdressing [1/2 paket, 2P], sojasås och mjölmix, och sjud i 1-2 min, tills glazen har tjocknat. 

Lägg tillbaka köttbullar i stekpannan och se till att de täckts i glaze. 

Rör om i färdigt ris med en gaffel.

Servera
6

Lägg upp vitlöksris i skålar.

Toppa med coleslaw och honungs- och sojaglaserade köttbullar. 

Pressa över resterande limejuice.