Honungs- och sojamarinerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honungs- och sojamarinerad kyckling

Honungs- och sojamarinerad kyckling

med jordnötssallad, vitlöksdipp och pommes

Balsamera dina smakreceptorer med vår glänsande honungs- och sojamarinerade kyckling som tillsammans med den krispiga jordnötssalladen kommer att göra ett beständigt avtryck i både stora och små munnar. Dippa spröd pommes i krämig vitlöksdipp och upplev ett välplanerat tumult av smaker och dofter när de möter krispig schalottenlök och koriander i gommen.

Allergener:
Senap
Ägg
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Honung

2

Tomat

300

Strimlad kycklinglårfilé

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

500

Potatis

20

Jordnötter

10

Sesamfrön

60

Salladsmix

1

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)543 kcal
Energi (kJ)2272 kJ
Fett40.95 g
varav mättat7.2 g
Kolhydrater12.86 g
varav socker11 g
Protein36.81 g
Salt2.4 g

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skala potatis och skär den i 1 cm tjocka pommes. Fördela dem mellan två plåtar med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Baka i ugnen, 20-25 min. TIPS: Skär potatisen i rätt storlek så att tillagningstiden stämmer.

Marinera kyckling
2

Pressa vitlök. Blanda sojasås, honung, sesamfrön, halva vitlöken och olivolja* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] i en bunke. Vänd kycklingstrimlorna i marinaden och låt stå.

Blanda sallad
3

Skiva tomater. Grovhacka jordnötter. Blanda tomat, jordnötter och salladsmix i en skål tillsammans med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*.

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Plocka upp kycklingen ur marinaden med en mattång och lägg ner den i stekpannan. Bryn i 10-14 min. Häll marinaden i pannan de sista 5 min och låt sjuda tills den har reducerats något. VIKTIGT: Kycklingstrimlorna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Blanda vitlöksdipp
5

Blanda majonnäs och resterande vitlök med en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

Servera
6

Fördela kycklingen mellan era tallrikar och skeda över skyn från stekpannan. Servera med pommes, jordnötssallad och vitlöksdipp vid sidan av.