Honungs- och sojamarinerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Honungs- och sojamarinerad kyckling

med picklad kålrabbi och morotsband

Låt hela familjen vara med och laga mat, vi ska nämligen laga en massa gott ikväll! Vi börjar med att laga vitlöksris, som får stå och puttra medan vi ordnar resten. Vi steker kyckling och rödlök i en ljuvlig marinad med honung, soja, vitlök och olivolja. Vi picklar även perfekt syrlig gurka, och toppar härligheterna med jordnötter.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Jordnötter
Vete
Soja
Gluten
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Honung

150 g

Långkornigt vitt ris

280 g

Kycklinginnerfilé

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

3 st

Vitlöksklyfta

1 st

Kålrabbi, vit

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Lök

2 st

Morot

60 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ msk

Vatten till dressing

½ msk

Olja till dressing

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

½ msk

Mjöl till panering

1 msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3480 kJ
Energi (kcal)832 kcal
Fett27.7 g
varav mättat8.1 g
Kolhydrater95.2 g
varav socker24.8 g
Protein45.1 g
Salt3.9 g

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en generös klick smör och en skvätt olivolja i en kastrull på medelhög värme. Fräs hälften av vitlöken i 1 min.Tillsätt vatten och koka upp. Tillsätt ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Blanda marinad
2

Blanda sojasås, honung, resterande vitlök, vatten och en skvätt olivolja i en liten skål.Skär kyckling i strimlor på en separat skärbräda. Bland sedan kyckling med vetemjöl och en nypa salt i en stor skål.VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

3

Skär gurka i tunna halvmånar på en ny ren skärbräda.Skölj och grovhacka spenat.Skala morot i långa band med en potatisskalare.Grovhacka jordnötter. Skiva rödlök tunt.Blanda vitvinsvinäger, gurka, vatten, en nypa salt och socker i en liten skål. Ställ åt sidan.

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelvärme. Stek kyckling och rödlök tills brynt och genomstekt, 6-7 min. Tillsätt marinad när det återstår 2 min av kycklingens tillagningstid, och sjud tills den har reducerats något. Krydda med en nypa salt och peppar.VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Blanda ris & spenat
5

Blanda spenat med det färdigkokta riset. Häll av lagen från gurkan.

6

Lägg upp vitlöksris i skålar. Toppa med honungs- och sojamarinerad kyckling, picklad gurka och morotsband. Skeda över kvarvarande marinad från stekpanna. Strö över jordnötter.