Kyckling, ris och sås. Det har ni säkert ätit många gånger. Men vi vågar nästan lova att kvällens recept kommer att överraska med nya smaksensationer. Kycklingen panerar vi, sen steker vi den med rödlök och paprika, och så rör vi i en ljuvlig glaze med honung, sriracha och sojasås, som också fungerar som kvällens sås. Riset blandar vi med riven morot och så strör vi färsk salladslök över härligheterena.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Strimlad kycklingbröstfilé
25
Honung
20
Sriracha
150
Basmatiris
1
Morot
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1
Salladslök
1
Vitlöksklyfta
½
Ingefära
1
Rödlök
1
Paprika
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
1
Vetemjöl (steg 3)
½
Olivolja (steg 3)
¼
Salt (steg 3)
1
Vatten (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Riv morot (oskalad) grovt.
Riv ingefära [½ st, 2P] fint.
Skär salladslök i tunna skivor.
Tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Krydda kyckling med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en nypa peppar i en skål. Tillsätt mjöl [1 msk I 2 msk] och vänd tills kycklingen är täckt.
Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling, rödlök och paprika i 4-5 min, eller tills kyckling är genomstekt och grönsaker är mjuka.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, blanda honung, sriracha, sojasås och vatten [1 dl | 2 dl] i en liten skål.
Tillsätt vitlök och ingefära till stekpannan och stek i 1 min, eller tills väldoftande.
Rör i glazen och sjud under omrörning i 1-2 min, eller tills karamelliserad.
Precis innan servering, rör ner morot i kastrullen med ris.
Lägg upp morotsris i skålar.
Toppa med honungs- och srirachaglaserad kyckling.
Strö över salladslök.