Honungs- och srirachaglaserad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honungs- och srirachaglaserad kyckling

Honungs- och srirachaglaserad kyckling

med morotsris och färsk salladslök

Kyckling, ris och sås. Det har ni säkert ätit många gånger. Men vi vågar nästan lova att kvällens recept kommer att överraska med nya smaksensationer. Kycklingen panerar vi, sen steker vi den med rödlök och paprika, och så rör vi i en ljuvlig glaze med honung, sriracha och sojasås, som också fungerar som kvällens sås. Riset blandar vi med riven morot och så strör vi färsk salladslök över härligheterena.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Snabb
Stark
Proteinrik
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Strimlad kycklingbröstfilé

25

Honung

20

Sriracha

150

Basmatiris

1

Morot

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1

Salladslök

1

Vitlöksklyfta

½

Ingefära

1

Rödlök

1

Paprika

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

1

Vetemjöl (steg 3)

½

Olivolja (steg 3)

¼

Salt (steg 3)

1

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)631 kcal
Energi (kJ)2639 kJ
Fett9.6 g
varav mättat2.4 g
Kolhydrater88.5 g
varav socker23.2 g
Protein44.6 g
Salt4.9 g

Köksredskap

Rivjärn
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Riv morot (oskalad) grovt.

Riv ingefära [½ st, 2P] fint.

Skär salladslök i tunna skivor.

Tärna paprika i 2 cm stora bitar. 

Stek kyckling
3

Krydda kyckling med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en nypa peppar i en skål. Tillsätt mjöl [1 msk I 2 msk] och vänd tills kycklingen är täckt.

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling, rödlök och paprika i 4-5 min, eller tills kyckling är genomstekt och grönsaker är mjuka. 

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda glaze
4

Under tiden, blanda honung, sriracha, sojasås och vatten [1 dl | 2 dl] i en liten skål.

Tillsätt glaze
5

Tillsätt vitlök och ingefära till stekpannan och stek i 1 min, eller tills väldoftande.

Rör i glazen och sjud under omrörning i 1-2 min, eller tills karamelliserad. 

Precis innan servering, rör ner morot i kastrullen med ris.

Servera
6

Lägg upp morotsris i skålar.

Toppa med honungs- och srirachaglaserad kyckling.

Strö över salladslök.