Kvällens välsmakande recept bjuder på både hetta och sötma i perfekt kombination! Vi rostar regnbågspommes i form av potatis, rödbeta och morot och bryner cajunkryddad kyckling, som vi sedan vänder i en smakrik honungs- och srirachaglaze. En enkel sallad med äpple och spenat och hemmagjord ranchdressing på majonnäs, gräddfil och vitlök fulländar middagsupplevelsen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
280 g
Kycklinginnerfilé
20 g
Sriracha
25 g
Honung
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Morot
2 st
Rödbeta
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
300 g
Potatis
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1 st
Äpple
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1 msk
Ketchup (steg 4)
1 msk
Smör (steg 4)
1 msk
Vatten (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär rödbeta, morot och potatis (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda majonnäs, gräddfil, vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan.
Skölj spenat.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Blanda äpple, spenat och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja precis innan servering.
Smält smör [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme när det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid.
Tillsätt sriracha, honung, ketchup [1 msk | 2 msk], vatten [1 msk | 2 msk] och salt [1/2 tsk | 1 tsk]. Vispa tills slätt och håll varmt tills servering.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med Ay Cajun-ba och en nypa salt.
Stek i 3 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.
Vänd kyckling i srirachasås precis innan servering.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Lägg upp kyckling, regnbågspommes och sallad på tallrikar.
Toppa kyckling med resterande glaze.
Servera med ranchsås.