Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Snabba sallader är perfekta att svänga ihop på stressiga dagar, och du kommer garanterat att gilla den här varianten. Vi kokar pärlcouscous och blandar den med honung- och senapsdressing med citron och salladsmix innan vi toppar med hackade valnötter och serranoskinka. Och vips, så är lunchen serverad!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
40 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
100 g
Salladsmix
20 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
170 g
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
1 st
Citron
100 g
Prosciutto
4 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
2 msk
Olivolja (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl] och salt [¼ tsk].
Tillsätt pärlcouscous, sänk till medellåg värme och sjud i 12–15 min, eller tills ”al dente”.
Häll av vattnet.
Skölj salladsmix.
Grovhacka valnötter.
Riv prosciutto i mindre bitar.
Halvera citron.
Blanda honung- och senapsdressing, citronsaft [1 msk], olivolja [2 msk], salt [1/2 tsk] och peppar i en stor skål.
Rör ner pärlcouscous och salladsmix i skålen med dressing.
Lägg upp pärlcouscoussallad i skålar.
Toppa med prosciutto och valnötter.