Honungssenap och prosciuttosallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honungssenap och prosciuttosallad

Honungssenap och prosciuttosallad

2 portioner | med pärlcouscous

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Snabba sallader är perfekta att svänga ihop på stressiga dagar, och du kommer garanterat att gilla den här varianten. Vi kokar pärlcouscous och blandar den med honung- och senapsdressing med citron och salladsmix innan vi toppar med hackade valnötter och serranoskinka. Och vips, så är lunchen serverad!

Allergener:
Sulfiter
Ägg
Senap
Nötter
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

40 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

100 g

Salladsmix

20 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

170 g

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

1 st

Citron

100 g

Prosciutto

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

2 msk

Olivolja (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2965 kJ
Energi (kcal)709 kcal
Fett34.7 g
varav mättat5.9 g
Kolhydrater70 g
varav socker8.3 g
Protein27.1 g
Salt4.9 g

Köksredskap

Kastrull

Instruktioner

Koka pärlcouscous
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl] och salt [¼ tsk].

Tillsätt pärlcouscous, sänk till medellåg värme och sjud i 12–15 min, eller tills ”al dente”.

Häll av vattnet. 

Blanda dressing
2

Skölj salladsmix.

Grovhacka valnötter.

Riv prosciutto i mindre bitar.

Halvera citron.

Blanda honung- och senapsdressing, citronsaft [1 msk], olivolja [2 msk], salt [1/2 tsk] och peppar i en stor skål. 

Tillsätt pärlcouscous
3

Rör ner pärlcouscous och salladsmix i skålen med dressing.

Servera
4

Lägg upp pärlcouscoussallad i skålar.

Toppa med prosciutto och valnötter.