Bara ordet honungsstekt får det ju att kurra i magen! Syrlig äppelsalsa kompletterar den söta honungsstekta fläskytterfilén perfekt, och ihop med broccoli- och couscoustabbouleh har du en välbalanserad och kalasgod middag att se fram emot.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Fläskkotlett hel
25
Honung
75
Gräddfil
4
Kycklingbuljong
100
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Äpple
1
Bladpersilja
1
Citron
250
Broccoli
2.5
Vatten
Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och kycklingbuljong i en medelstor kastrull. Tillsätt couscous och en skvätt olivolja, rör om, sätt på ett lock och ställ åt sidan. Låt stå i ca 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Fluffa sedan upp den med en gaffel.
Finhacka äpple. Finhacka persilja. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Finriv broccoli. Blanda äppelbitar, en nypa persilja och en generös skvätt citronjuice i en skål. Ta fram en ny skärbräda och skär köttet horisontellt med en vass kniv till två delar. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.
Blanda broccoli, citronzest och återstående persilja i en stor salladsskål. Ringla över en skvätt olivolja*, citronjuice och krydda med en nypa salt* och peppar*.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek köttet i 3-4 min på varje sida, eller tills det är genomstekt. Ta av pannan från värmen och ringla honungen över köttet. Blanda runt väl och för över köttet på en tallrik. VIKTIGT: Fläskköttet är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt couscousen till salladsskålen med broccoliblandningen och rör om väl.
Skär fläskköttet i tunna skivor. Fördela köttet och broccolitabbouleh mellan era tallrikar och skeda över eventuell kvarvarande juice från stekpannan. Toppa med äppelsalsa och servera med gräddfil och citronklyftor vid sidan av.