Honungsstekt grillost
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honungsstekt grillost

Honungsstekt grillost

med mild tzatziki och oreganokryddade pommes

Skäm bort dig själv med en syndigt god middag i grekisk stil. Spröda hemmagjorda pommes kryddade med aromatisk oregano och grillost stekt i honung och citron är precis så gott som det låter. Ihop med tzatziki och en fräsch sallad med rostade körsbärstomater ringar du in alla grundsmaker, och serverar en exceptionellt god middag på nolltid!

Taggar:
Vegetarisk
Glutenfri
Under 650 kcal
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

12.5 g

Honung

1 st

Citron

125 g

Körsbärstomater

1 st

Gurka

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

60 g

Salladsmix

½ g

Torkad oregano

200 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till tomat

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2533 kJ
Energi (kcal)605 kcal
Fett28.2 g
varav mättat22.8 g
Kolhydrater60.5 g
varav socker14 g
Protein32.4 g
Salt5 g

Instruktioner

Laga pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis i 1 cm tunna pommes och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, oregano, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuk.

Rosta tomater
2

Under tiden, halvera körsbärstomater och placera dem på en ny plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. Rosta i ugnen i 15–20 min.

Finhacka eller pressa vitlök.

Riv hälften av gurkan, och skär resten i tunna skivor.

Förbered grillost
3

Skär grillost i 1 cm tjocka skivor (2 skivor per person).

Förbered sallad & tzatziki
4

Skär citron i klyftor.

Skölj salladsmix.

Blanda skivad gurka, rostade tomater, salladsmix och en skvätt citronsaft i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Pressa ur så mycket vätska som möjligt från den rivna gurkan i en ren handduk.

Blanda riven gurka, yoghurt, vitlök och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Stek grillost
5

När det återstår 5 min av tillagningstiden för pommes, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

När 1 min återstår av grillostens tillagningstid, sänk till medelvärme och ringla över honung.

Vänd skivorna så de täcks.

Servera
6

Lägg upp oreganopommes, grillost och tomatsallad på tallrikar.

Servera med en klick tzatziki.