I kväll står korv med bröd på menyn, men inte den gamla vanliga versionen med ketchup och senap! I stället fyller vi våra korvbröd med cajunkryddad, stekt lax som får sällskap av syltad rödlök, äppelsallad med honung-och senapsdressing och en krämig yoghurtdressing med dill och vitlök. Vi serverar våra hot dogs med rostade pommes och en klick aioli.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
2 st
Korvbröd
(Innehåller Gluten, Vete, Havre Kan innehålla Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)
500 g
Potatis
2 g
Citronpeppar
1 portionspåse
Dill
½ st
Vitlöksklyfta
75 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
40 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
1 st
Gurka
60 g
Salladsmix
1 st
Äpple
½ st
Citron
½ st
Rödlök
80 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Socker (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Smör (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, citronpeppar, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, halvera rödlök [1/2 st, 2P] och skär den i tunna skivor.
Halvera citron [1/2 st, 2P].
Pressa citronsaft i en liten skål och blanda med socker [1/2 tsk | 1 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Vänd rödlök i lagen och ställ åt sidan. Häll av lag innan servering.
Skala gurka i långa band med en potatisskalare.
Skölj salladsmix.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Smält smör [1 msk | 2 msk] i en liten kastrull eller en liten skål i mikron. Ställ åt sidan.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av lax med hushållspapper och krydda med Ay Cajun-ba och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Stek med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd laxen och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.
Lägg över på en tallrik och ta försiktigt bort skinnet.
TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Blanda äpple, salladsmix, honung- och senapsdressing, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.
Finhacka dill och finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].
Blanda yoghurt, vitlök, dill, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Pensla korvbröd med smält smör och placera dem direkt på ugnsgallret. Rosta i 2–3 min, eller tills uppvärmda.
Fyll korvbröd med några gurkskivor, lite sallad, lax, dilldressing och syltad lök.
Vänd ner resterande gurka i salladen.
Servera med pommes, resterande sallad och dressing och en klick aioli.
TIPS: Dela laxen i mindre bitar för att göra den lättare att äta.