Hotdogs är vad vi skulle kalla en riktig crowd pleaser – vem gillar inte korv med bröd? Men i kväll lagar vi hotdogs med en twist och frestar med nya, spännande tillbehör. Förutom klassisk ketchup och senap får korven sällskap av syltad gurka och en lök- och baconchutney med både sötma och sälta. Vi lagar också klyftpotatis och rostar spetskål som vi toppar med riven ost. Krämig tryffelmajonnäs blir pricken över i!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
1 st
Gurka
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
320 g
Korv
70 g
Bacon, tärnad
1 st
Rödlök
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
4 st
Korvbröd
(Innehåller Gluten, Vete, Havre Kan innehålla Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
4 ml
Tryffelolja
200 g
Spetskål
10 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
15 g
Senap
(Innehåller Senap)
½ tsk
Socker (steg 2)
1 msk
Vatten* (steg 2)
2 msk
Vatten (steg 4)
4 msk
Ketchup (steg 6)
1 tsk
Socker (steg 4)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Under tiden, skala gurka i långa band med en potatisskalare.
Blanda vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål.
Vänd gurka i lagen och ställ åt sidan.
Häll av lag innan servering.
Skär spetskål i klyftor (1 per person).
Pricka hål i korv med en gaffel.
Placera korv och spetskål på varsin sida av en plåt med bakplåtspapper.
Ringla olivolja över kål och krydda med salt och peppar.
Tillaga i ugnen i 15 min, eller tills kål är gyllene och korv är genomstekt.
Medan kål och korv ugnssteks, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon [1/2 paket, 2P] i 4–5 min, eller tills gyllene.
Under tiden, finhacka lök.
Lägg över bacon till en skål. Spara fett i pannan att steka lök i.
Hetta upp pannan på medelhög värme och stek lök i 5–6 min, tills mjuk. Rör då och då.
Rör i balsamvinäger, vatten [2 msk | 4 msk], socker [1 tsk | 2 tsk] och en nypa salt. Stek i ytterligare 3–5 min, eller tills karamelliserat.
Vänd ner lök i skålen med bacon.
När det återstår 5 min av potatisens tillagningstid, placera korvbröd direkt på ugnsgallret.
Värm i 2–3 min, eller tills uppvärmda.
Under tiden, blanda majonnäs och tryffelolja [1/2 paket, 2P] i en liten skål.
Bre korvbröd med senap och ketchup [4 msk | 8 msk] och fyll med korv.
Toppa med bacon- och lökchutney och syltad gurka.
Servera med klyftpotatis, tryffelmajonnäs och grillad spetskål.
Toppa kål med finriven ost [1/2 paket, 2P] .