Hotdogs med bacon-och lökchutney
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hotdogs med bacon-och lökchutney

Hotdogs med bacon-och lökchutney

med stekt kål och tryffelmajonnäs

Hotdogs är vad vi skulle kalla en riktig crowd pleaser – vem gillar inte korv med bröd? Men i kväll lagar vi hotdogs med en twist och frestar med nya, spännande tillbehör. Förutom klassisk ketchup och senap får korven sällskap av syltad gurka och en lök- och baconchutney med både sötma och sälta. Vi lagar också klyftpotatis och rostar spetskål som vi toppar med riven ost. Krämig tryffelmajonnäs blir pricken över i!

Allergener:
Sulfiter
Gluten
Vete
Havre
Senap
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 st

Gurka

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

320 g

Korv

70 g

Bacon, tärnad

1 st

Rödlök

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

4 st

Korvbröd

(Innehåller Gluten, Vete, Havre Kan innehålla Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

4 ml

Tryffelolja

200 g

Spetskål

10 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

15 g

Senap

(Innehåller Senap)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker (steg 2)

1 msk

Vatten* (steg 2)

2 msk

Vatten (steg 4)

4 msk

Ketchup (steg 6)

1 tsk

Socker (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5668 kJ
Energi (kcal)1355 kcal
Fett69.5 g
varav mättat21.8 g
Kolhydrater130.7 g
varav socker27.4 g
Protein42.3 g
Salt6.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Large Frying Pan

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.  

Sylta gurka
2

Under tiden, skala gurka i långa band med en potatisskalare.

Blanda vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål.

Vänd gurka i lagen och ställ åt sidan.

Häll av lag innan servering.

Ugnsstek kål och korv
3

Skär spetskål i klyftor (1 per person).

Pricka hål i korv med en gaffel.

Placera korv och spetskål på varsin sida av en plåt med bakplåtspapper.

Ringla olivolja över kål och krydda med salt och peppar.

Tillaga i ugnen i 15 min, eller tills kål är gyllene och korv är genomstekt.

Gör bacon- och lökchutney
4

Medan kål och korv ugnssteks, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon [1/2 paket, 2P] i 4–5 min, eller tills gyllene.

Under tiden, finhacka lök.

Lägg över bacon till en skål. Spara fett i pannan att steka lök i.

Hetta upp pannan på medelhög värme och stek lök i 5–6 min, tills mjuk. Rör då och då.

Rör i balsamvinäger, vatten [2 msk | 4 msk], socker [1 tsk | 2 tsk] och en nypa salt. Stek i ytterligare 3–5 min, eller tills karamelliserat. 

Vänd ner lök i skålen med bacon.

Värm korvbröd
5

När det återstår 5 min av potatisens tillagningstid, placera korvbröd direkt på ugnsgallret.

Värm i 2–3 min, eller tills uppvärmda.

Under tiden, blanda majonnäs och tryffelolja [1/2 paket, 2P] i en liten skål.

Servera
6

Bre korvbröd med senap och ketchup [4 msk | 8 msk] och fyll med korv.

Toppa med bacon- och lökchutney och syltad gurka.

Servera med klyftpotatis, tryffelmajonnäs och grillad spetskål.

Toppa kål med finriven ost [1/2 paket, 2P] .