Indisk blomkålscurry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk blomkålscurry

Indisk blomkålscurry

med gröna linser och vitlökstortillas

Ikväll lagar vi en ljuvlig curry med ett hav av goda ingredienser. Den goda grytan innehåller gröna linser, blomkål, kokosmjölk, vitlök och massor av härliga kryddor. Vi garnerar vår curry med granatäpplekärnor och färsk koriander, och serverar den med vitlökstortillas.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Senap
Selleri
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Gröna linser

275

Blomkål

250

Kokosmjölk

4

Milda Mahal

20

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

½

Granatäpple

1

Koriander

2

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

2

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

2

Olivolja (steg 2)

1

Smör (steg 3)

½

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)813 kcal
Energi (kJ)3402 kJ
Fett49.5 g
varav mättat26.3 g
Kolhydrater67.9 g
varav socker14.7 g
Protein17.6 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Koka blomkål
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft). 

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skär blomkål i små buketter.

Koka blomkål i 4-5 min, tills mjuka men med tuggmotstånd.

Häll av vattnet, lägg över blomkål till en skål, och krydda med en nypa salt och peppar.

Förbered tortillas
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda olivolja [2 msk I 4 msk], en nypa salt och hälften av vitlöken i en liten skål.

Dela tortillas i kvartar, placera på en plåt med bakplåtspapper och ringla över vitlöksoljan.

TIPS: Använd 2 plåtar till 4P. 

Stek linser
3

Häll av linser.

Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i samma kastrull på medelvärme.

Stek linser, Milda Mahal, currypasta och resterande vitlök i 30 sek, tills väldoftande.

Tillsätt blomkål
4

Rör i kokosmjölk, grönsaksbuljong, blomkål och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i kastrullen, och sjud i 5 min, tills servering.

Ställ in plåten med vitlökstortillas i ugnen och grädda i 3-5 min, eller tills genomvarma och spröda.

Förbered granatäpple
5

Under tiden, plocka korianderblad.

Rulla granatäpple [1/2 st, 2P] mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela den på mitten och lossa försiktigt kärnorna med händerna i en skål fylld med vatten. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita fruktköttet från ytan och häll av vattnet.

TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!

Servera
6

Lägg upp blomkålskurry i skålar.

Garnera med granatäpplekärnor och koriander.

Servera med vitlökstortillas.