Ikväll lagar vi en ljuvlig curry med ett hav av goda ingredienser. Den goda grytan innehåller gröna linser, blomkål, kokosmjölk, vitlök och massor av härliga kryddor. Vi garnerar vår curry med granatäpplekärnor och färsk koriander, och serverar den med vitlökstortillas.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Gröna linser
275
Blomkål
250
Kokosmjölk
4
Milda Mahal
20
Gul currypasta
(Innehåller Senap)
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
½
Granatäpple
1
Koriander
2
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
2
Vitlöksklyfta
2
Olivolja (steg 2)
1
Smör (steg 3)
½
Salt (steg 4)
Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skär blomkål i små buketter.
Koka blomkål i 4-5 min, tills mjuka men med tuggmotstånd.
Häll av vattnet, lägg över blomkål till en skål, och krydda med en nypa salt och peppar.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda olivolja [2 msk I 4 msk], en nypa salt och hälften av vitlöken i en liten skål.
Dela tortillas i kvartar, placera på en plåt med bakplåtspapper och ringla över vitlöksoljan.
TIPS: Använd 2 plåtar till 4P.
Häll av linser.
Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i samma kastrull på medelvärme.
Stek linser, Milda Mahal, currypasta och resterande vitlök i 30 sek, tills väldoftande.
Rör i kokosmjölk, grönsaksbuljong, blomkål och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i kastrullen, och sjud i 5 min, tills servering.
Ställ in plåten med vitlökstortillas i ugnen och grädda i 3-5 min, eller tills genomvarma och spröda.
Under tiden, plocka korianderblad.
Rulla granatäpple [1/2 st, 2P] mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela den på mitten och lossa försiktigt kärnorna med händerna i en skål fylld med vatten. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita fruktköttet från ytan och häll av vattnet.
TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!
Lägg upp blomkålskurry i skålar.
Garnera med granatäpplekärnor och koriander.
Servera med vitlökstortillas.