Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Blev du frestad av den spännande titeln på det här receptet? Öring och tikka masala är kanske inte en klassisk kombination, men vi lovar att de funkar fantastiskt ihop. Kachumber är en smakrik indisk sallad med gurka, tomat, lök och färska örter. Vi använder syltad rödlök och hackad mynta och koriander för extra smak. Medan fisken ugnssteks kokar vi ris och blandar ihop en vitlöksyoghurt att toppa vår bowl med.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Öring
(Innehåller Fisk)
30 g
Tikka masala
2 st
Tomat
1 st
Gurka
150 g
Långkornigt vitt ris
½ st
Rödlök
½ st
Lime
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Mynta & koriander
½ st
Vitlöksklyfta
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Socker (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 5)
½ msk
Olivolja (steg 5)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 51/2 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Torka fisk med hushållspapper och krydda med en nypa salt.
Placera fisk, skinnsida ner, på en plåt med bakplåtspapper. Bre tikka masala-pasta på alla sidor utom skinnsidan.
Tillaga i ugnen i 9–10 min, eller tills genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Blanda limesaft [1 msk | 2 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en liten skål.
Vänd i rödlök i lagen och ställ skålen åt sidan.
Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].
Blanda yoghurt, vitlök och en nypa salt i en liten skål och ställ åt sidan.
Grovhacka tomat och gurka.
Riv koriander- och myntablad i grova bitar.
Vänd ner gurka, tomat, örter, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i skålen med syltad lök precis innan servering.
Lägg upp ris i skålar.
Toppa med fisk, tomatsallad och vitlöksyoghurt.