Korma-kyckling är en mild indisk curryrätt med kyckling, krämig kokossås och massor av härliga kryddor. Vi smaksätter vår variant med lime och vår egen kryddblandning Milda Mahal och kokar knaprigt cashewnötsris som tillbehör. Vi serverar vår korma med en frisk sallad med granatäpple och gurka, söt aprikoschutney och svalkande örtyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lime
2 st
Vitlöksklyfta
½ st
Granatäpple
20 g
Cashewnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)
1 portionspåse
Mynta & koriander
4 g
Kycklingbuljong
1 st
Gurka
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
50 g
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
20 g
Gul currypasta
(Innehåller Senap)
150 g
Basmatiris
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
1 st
Lök
250 ml
Kokosmjölk
4 g
Milda Mahal
½ msk
Smör till ris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till sås
Grovhacka cashewnötter.
Smält smör i en medelstor kastrull på medelvärme. Rosta cashewnötter i 3–4 min, eller tills gyllene.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Finhacka mynta och koriander.
Skär lök i tunna skivor.
Skär lime i klyftor.
Grovhacka gurka.
Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.
TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!
Blanda granatäpplekärnor, gurka, olivolja och salt i en medelstor skål.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök och kyckling i 4–5 min, eller tills brynt.
Tillsätt currypasta, Milda Mahal och vitlök och stek 1–2 min, tills väldoftande.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Sänk till medelvärme och rör i kokosmjölk, kycklingbuljong, en generös skvätt limesaft, salt och en nypa peppar. Sjud tills lätt tjocknat, 2–3 min.
Under tiden, blanda yoghurt, mynta, koriander och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Lägg upp cashewnötsris, korma-kyckling, aprikoschutney, sallad och örtyoghurt i skålar.