Indisk korma-kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk korma-kyckling

Indisk korma-kyckling

med cashewnötsris och aprikoschutney

Korma-kyckling är en mild indisk curryrätt med kyckling, krämig kokossås och massor av härliga kryddor. Vi smaksätter vår variant med lime och vår egen kryddblandning Milda Mahal och kokar knaprigt cashewnötsris som tillbehör. Vi serverar vår korma med en frisk sallad med granatäpple och gurka, söt aprikoschutney och svalkande örtyoghurt.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Nötter
Mjölk
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

2 st

Vitlöksklyfta

½ st

Granatäpple

20 g

Cashewnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

1 portionspåse

Mynta & koriander

4 g

Kycklingbuljong

1 st

Gurka

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

50 g

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

20 g

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

150 g

Basmatiris

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

1 st

Lök

250 ml

Kokosmjölk

4 g

Milda Mahal

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4078 kJ
Energi (kcal)975 kcal
Fett44.2 g
varav mättat25.6 g
Kolhydrater99.4 g
varav socker24.7 g
Protein48.7 g
Salt4.9 g

Instruktioner

Koka ris
1

Grovhacka cashewnötter.

Smält smör i en medelstor kastrull på medelvärme. Rosta cashewnötter i 3–4 min, eller tills gyllene.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka mynta och koriander.

Skär lök i tunna skivor.

Skär lime i klyftor.

Grovhacka gurka.

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.

TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!

Blanda sallad
3

Blanda granatäpplekärnor, gurka, olivolja och salt i en medelstor skål.

Stek kyckling
4

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök och kyckling i 4–5 min, eller tills brynt.

Tillsätt currypasta, Milda Mahal och vitlök och stek 1–2 min, tills väldoftande.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Laga korma
5

Sänk till medelvärme och rör i kokosmjölk, kycklingbuljong, en generös skvätt limesaft, salt och en nypa peppar. Sjud tills lätt tjocknat, 2–3 min.

Under tiden, blanda yoghurt, mynta, koriander och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp cashewnötsris, korma-kyckling, aprikoschutney, sallad och örtyoghurt i skålar.