Indisk kyckling-korma
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk kyckling-korma

Indisk kyckling-korma

med cashewnöts-ris och söt aprikoschutney

Kyckling korma är en mild indisk curryrätt med kyckling, krämig sås och massor av härliga kryddor. Vår variant serveras med knaprigt cashewnöts-ris, söt aprikoschutney, örtyoghurt och stekt haricots verts och tomat.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Nötter
Mjölk
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

20 g

Cashewnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

1 portionspåse

Mynta & koriander

2 st

Tomat

4 g

Kycklingbuljong

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

50 g

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

20 g

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

2 st

Vitlöksklyfta

150 g

Basmatiris

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

1 st

Lök

75 g

Haricots verts

180 ml

Kokosmjölk

4 g

Milda Mahal

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör till stekning

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ msk

Olja till stekning

2 msk

Vatten till grönsaker

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3767 kJ
Energi (kcal)900 kcal
Fett37.9 g
varav mättat21.9 g
Kolhydrater94.5 g
varav socker19.1 g
Protein49.2 g
Salt5.5 g

Instruktioner

Koka ris
1

Grovhacka cashewnötter.

Smält smör i en medelstor kastrull på medelvärme. Stek cashewnötter i 3–4 min, tills gyllene.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka mynta- och korianderblad.

Finhacka eller pressa vitlök.

Ansa och grovhacka haricots verts.

Tärna tomat i 1 cm stora bitar.

Skär lök i tunna skivor.

Skär lime i klyftor.

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek haricots verts och hälften av vitlöken i 2 min, eller tills de börjar mjukna.

Tillsätt tomat och vatten.

Stek under omrörning tills haricots verts och tomat är mjuka, 2–3 min.

Krydda med salt och en nypa peppar, och lägg över till en skål och täck med lock.

Stek kyckling
4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme (utan att skölja den). Tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Stek lök och kyckling under omrörning i 4–5 min, tills brynt.

Rör i currypasta, Milda Mahal och resterande vitlök, och stek 1–2 min, tills väldoftande.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Laga korma
5

Sänk till medelvärme, och rör i kokosmjölk, kycklingbuljong, en generös skvätt limesaft, salt och en nypa peppar. Sjud tills lätt tjocknad, 2–3 min.

Under tiden, blanda yoghurt, mynta, koriander och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp cashewnöts-ris, kyckling korma, aprikoschutney, tomat, haricots verts och örtyoghurt i skålar.