Kyckling korma är en mild indisk curryrätt med kyckling, krämig sås och massor av härliga kryddor. Vår variant serveras med knaprigt cashewnöts-ris, söt aprikoschutney, örtyoghurt och stekt haricots verts och tomat.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lime
20 g
Cashewnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)
1 portionspåse
Mynta & koriander
2 st
Tomat
4 g
Kycklingbuljong
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
50 g
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
20 g
Gul currypasta
(Innehåller Senap)
2 st
Vitlöksklyfta
150 g
Basmatiris
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
1 st
Lök
75 g
Haricots verts
180 ml
Kokosmjölk
4 g
Milda Mahal
1 msk
Smör till stekning
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
½ msk
Olja till stekning
2 msk
Vatten till grönsaker
¼ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till sås
Grovhacka cashewnötter.
Smält smör i en medelstor kastrull på medelvärme. Stek cashewnötter i 3–4 min, tills gyllene.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, finhacka mynta- och korianderblad.
Finhacka eller pressa vitlök.
Ansa och grovhacka haricots verts.
Tärna tomat i 1 cm stora bitar.
Skär lök i tunna skivor.
Skär lime i klyftor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek haricots verts och hälften av vitlöken i 2 min, eller tills de börjar mjukna.
Tillsätt tomat och vatten.
Stek under omrörning tills haricots verts och tomat är mjuka, 2–3 min.
Krydda med salt och en nypa peppar, och lägg över till en skål och täck med lock.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme (utan att skölja den). Tillsätt en skvätt olivolja vid behov.
Stek lök och kyckling under omrörning i 4–5 min, tills brynt.
Rör i currypasta, Milda Mahal och resterande vitlök, och stek 1–2 min, tills väldoftande.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Sänk till medelvärme, och rör i kokosmjölk, kycklingbuljong, en generös skvätt limesaft, salt och en nypa peppar. Sjud tills lätt tjocknad, 2–3 min.
Under tiden, blanda yoghurt, mynta, koriander och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Lägg upp cashewnöts-ris, kyckling korma, aprikoschutney, tomat, haricots verts och örtyoghurt i skålar.