I kväll går den kulinariska resan till Indonesien och vi trollar fram en fantastisk sataykyckling med sojasås. Som tillbehör serverar vi kokt ris och en krispig och färgstark äppelslaw med rödkål, salladslök och honung- och ingefärsdressing!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Jasminris
1 st
Salladslök
1 st
Vitlöksklyfta
280 g
Kycklinginnerfilé
150 g
Strimlad salladsmix
25 g
Honung- & ingefärsdressing
(Innehåller Senap)
100 g
Sataysås
(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 st
Äpple
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 5)
2 msk
Vatten (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila till servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor på diagonalen. Dela upp de vita och de gröna skivorna.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Krydda kyckling med salt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Blanda salladsmix, vit salladslök, äpple, honung- och ingefärsdressing [1/2 påse, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en stor skål.
Lägg över färdigstekt kyckling på en tallrik.
Torka ur stekpannan och hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] på medelvärme.
Stek vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Rör i sataysås, sojasås [1/2 påse, 2P] och vatten [2 msk | 4 msk]. Sjud i 1 min, eller tills uppvärmt.
Ta stekpannan av värme och rör i kyckling.
Lägg upp ris och sallad i skålar.
Toppa med kyckling och ringla över sataysås från stekpannan.
Garnera med grön salladslök.