Indonesisk sataykyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indonesisk sataykyckling

Indonesisk sataykyckling

med jasminris och honung-ingefärssallad

I kväll går den kulinariska resan till Indonesien och vi trollar fram en fantastisk sataykyckling med sojasås. Som tillbehör serverar vi kokt ris och en krispig och färgstark äppelslaw med rödkål, salladslök och honung- och ingefärsdressing!

Taggar:
Mjölkfri
Snabb
<650 kcal 2P-baserat
Allergener:
Senap
Jordnötter
Soja
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

1 st

Salladslök

1 st

Vitlöksklyfta

280 g

Kycklinginnerfilé

150 g

Strimlad salladsmix

25 g

Honung- & ingefärsdressing

(Innehåller Senap)

100 g

Sataysås

(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 5)

2 msk

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2668 kJ
Energi (kcal)638 kcal
Fett15 g
varav mättat3.4 g
Kolhydrater83.6 g
varav socker20.1 g
Protein41.9 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila till servering. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.  

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor på diagonalen. Dela upp de vita och de gröna skivorna.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Stek kyckling
3

Krydda kyckling med salt.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
4

Blanda salladsmix, vit salladslök, äpple, honung- och ingefärsdressing [1/2 påse, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en stor skål.

Tillsätt sataysås
5

Lägg över färdigstekt kyckling på en tallrik.

Torka ur stekpannan och hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] på medelvärme.

Stek vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.

Rör i sataysås, sojasås [1/2 påse, 2P] och vatten [2 msk | 4 msk]. Sjud i 1 min, eller tills uppvärmt.

Ta stekpannan av värme och rör i kyckling.

Servera
6

Lägg upp ris och sallad i skålar.

Toppa med kyckling och ringla över sataysås från stekpannan.

Garnera med grön salladslök.