Prova detta spännande recept med många olika smaker. Vi steker nötfärs med chili och glaserar det sen med en ljuvlig glaze med ingefära, vitlök och soja. Fräscht tillbehör är en krispig kålsallad med både spetskål och rödkål, och fluffigt ris. Och så toppar vi härligheterna med hackade jordnötter, mynta och chili.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Jasminris
250
Nötfärs
1
Lök
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1
Vitlöksklyfta
½
Ingefära
1
Chiliflakes
1
Morot
150
Förskuren spetskål
75
Rödkål, förskuren
1
Mynta
10
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
¼
Salt (steg 3)
¼
Salt (steg 4)
½
Smör (steg 5)
½
Vetemjöl (steg 5)
1
Socker (steg 5)
1
Vatten (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, finhacka lök.
Riv ingefära [1/2 st, 2P] (oskalad) fint.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skala morot i långa band med en potatisskalare.
Grovhacka jordnötter [1/2 paket, 2P].
Plocka och riv myntablad.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek nötfärs, lök, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en generös nypa chili flakes i 4-5 min, tills brynt. Ställ åt sidan på en tallrik.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Under tiden, blanda rödkål, spetskål och salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en stor skål och massera med händerna i 30 sek.
Rör i morotsband och hälften av mynta. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Torka försiktigt ur stekpannan och hetta upp den med smör [1/2 msk | 1 msk] på medelvärme.
Stek ingefära, vitlök och vetemjöl [1/2 msk | 1 msk] i 1 min.
Rör i sojasås, en nypa chili flakes, socker [1 tsk | 2 tsk] och vatten [1 dl | 2 dl]. Sjud tills det har tjocknat något, 1-2 min, ta sedan av från värme.
Rör om i ris med en gaffel.
Lägg upp ris, köttfärs och kålsallad i skålar.
Ringla över sås.
Garnera med hackade jordnötter, resterande mynta och chili flakes.