Nudlar är perfekt när du vill laga en snabb middag utan att kompromissa med den goda smaken! Denna vegetariska rätt som du svänger ihop på under en halvtimme är fullproppad med härliga ingredienser och konsistenser. Vi vänder mie nudlar, broccoli och svamp i en sataysås med ingefärspasta, vitlök, sriracha och jordnötter. Sedan toppar vi med cashewnötter, salladslök, chili och sesamfrön, och så är middagen serverad!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Champinjoner, skivade
250 g
Broccoli
10 g
Ingefärspasta
2 st
Vitlöksklyfta
10 g
Sriracha
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
50 g
Sataysås
(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
1 st
Salladslök
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
20 g
Cashewnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Jordnötter, Sesam)
½ st
Röd chili
125 g
Mie-nudlar
(Innehåller Gluten, Vete)
1 msk
Ketchup (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka jordnötter.
Blanda ingefärspasta, vitlök, sriracha [1/2 paket, 2P], sojasås, sataysås [1/2 paket, 2P], ketchup [1 msk | 2 msk], vitvinsvinäger och jordnötter i en medelstor skål.
TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Under tiden, skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.
Skär salladslök i tunna skivor.
Halvera, kärna ur och skär chili [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek svamp med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 3–4 min, eller tills brynt.
Koka broccoli och nudlar [1/2 paket, 2P] i 4 min, eller tills mjuka.
Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.
Häll av vattnet.
Tillsätt nudlar, broccoli, soja-sataysås och sparat nudelvatten till pannan med svamp. Vänd runt tills allt är täckt.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om nudlarna verkar torra.
Lägg upp nudlar i djupa tallrikar.
Toppa med salladslök, sesamfrön, färsk chili och cashewnötter.