Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Gyllenrostad klyftpotatis som toppas med salladsost blir ett perfekt tillbehör till middagen, eller en rätt att dela på innan maten. Vi serverar dem med färsk persilja och krämig citronpepparaioli.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Bladpersilja
4 g
Medelhavets Pärla
80 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1 g
Citronpeppar
¼ tsk
Salt till potatis
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor.
Smula salladsost.
Finhacka persilja.
Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, Medelhavets Pärla, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 20 min. Toppa med salladsost och rosta i ytterligare 15 min, eller tills mjuka.
Blanda aioli och citronpeppar i en liten skål.
TIPS: Tillsätt lite peppar åt gången och smaka av.
Servera klyftpotatis toppade med persilja och med citronpepparaioli i en skål att doppa i.