Italiensk grillostpasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk grillostpasta

Italiensk grillostpasta

med stekta körsbärstomater och chiliflakes

Vi hoppas att ni är hungriga, för om under en halvtimme kan ni njuta av en stor skål fylld med en massa gott. Vi lagar en underbar sås med grädde, körsbärstomater, lök, tomatpuré och massor av härliga kryddor. För att göra det enkelt blandar vi rigatoni, stekt grillost och den ljuvliga såsen i stekpannan, och så är maten färdig.

Taggar:
Vegetarisk
Barnvänlig
Snabb
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ g

Chiliflakes

4 g

Vitlöksflörter

½ st

Rödlök

200 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

125 g

Körsbärstomater

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Oregano

1 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Senap)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 burk

Tomatpuré

Ingår inte i din leverans

1 dl

Sparat pastavatten

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4067 kJ
Energi (kcal)972 kcal
Fett56.7 g
varav mättat39.5 g
Kolhydrater79.5 g
varav socker13.6 g
Protein39.5 g
Salt5.2 g

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11–12 min, eller tills "al dente".

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten i en kopp och ställ åt sidan.

Häll av resten av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek grillost
2

Under tiden, tärna grillost i 2 cm stora bitar.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek grillost i 6–7 min, eller tills gyllene. Lägg över på en tallrik.

Förbered grönsaker
3

Skär rödlök i tunna skivor.

Halvera körsbärstomater.

Finhacka eller pressa vitlök.

Plocka oreganoblad.

Koka sås
4

Hetta upp olivolja i stekpannan på medelvärme. Stek lök och vitlök i 2–3 min, tills löken är genomskinlig.

Tillsätt tomatpuré och Vitlöksflörter, och stek i 1 min.

Rör i matlagningsgrädde, körsbärstomater, grönsaksbuljong, hälften av oreganobladen, chiliflakes och salt, och sjud tills pastan är färdigkokt, ca 1–2 min.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt pasta
5

Tillsätt färdig pasta och sparat pastavatten till stekpannan med sås. Sjud i 1–2 min, tills såsen har tjocknat något.

Smaka av med salt och peppar.

Ta av från värme och rör i grillost.

Servera
6

Lägg upp grillostpasta i skålar.

Garnera med resterande oreganoblad och en nypa chiliflakes.