Skriker barnen efter korv och spaghetti? Inga problem, det klarar vi på under en halvtimme. Vi lagar en härlig tomatsås med korv, paprika, lök, grädde och vitlök. Så blandar vi såsen med spaghetti, och toppar med färsk oregano. Så är maten färdig.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Spaghetti
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
320 g
Korv
1 st
Paprika
1 st
Lök
1 portionspåse
Oregano
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
½ burk
Tomatpuré
4 g
Vitlöksflörter
1 msk
Olivolja (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 3)
¼ tsk
Socker (steg 3)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8-9 min, eller tills "al dente".
När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. - "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, skär paprika i 1 cm tunna strimlor.
Skär lök i tunna skivor.
Skär korv i 1 cm breda skivor.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek korv, paprika och lök i 4-5 min, eller tills genomstekt.
Tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] till stekpannan. Rör om och stek i ytterligare 30 sek.
Sänk till medelvärme, och rör i matlagningsgrädde, pastavatten [1/2 dl | 1 dl], Vitlöksflörter och salt [1/2 tsk | 1 tsk].
Rör i pasta. Smaka av med salt och peppar.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt pastavatten om såsen verkar torr.
Lägg upp korvpasta i skålar.
Toppa med färsk oreganoblad.