Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser till 2 portioner ingår. Aldrig hört talas om arancini? Det är italienska risbollar som paneras och sedan steks, friteras eller ugnsbakas. Vår underbara variant innehåller jasminris, basilika och getost och paneringen består av panko och vår egen kryddmix som vi kallar Hello Sunrise. Vi serverar dem med krämig majonnäs och färsk basilika.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Jasminris
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
75 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller Selleri, Senap)
100 g
Getost
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Basilika
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
2 msk
Vetemjöl (steg 3)
1 st
Ägg (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med vatten. Rör i ris, grönsaksbuljong och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
Lägg över ris i en stor skål och sprid ut riset på sidorna av skålen. Ställ skålen i kylen eller frysen tills avsvalnat, 5–10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, grovhacka basilikablad. Spara lite till garnering.
Blanda basilika och getost med ris i skålen.
Forma risblandningen till bollar (3 per person). Lägg över på en tallrik.
Lägg vetemjöl i en djup tallrik.
Vispa ägg i en ny djup tallrik.
Blanda panko, Hello Sunrise, salt och en generös nypa peppar i en tredje djup tallrik.
Rulla risbollar i mjöl, sedan i ägg och till sist i panko och fördela på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olivolja och grädda i 15 min, eller tills gyllene.
Lägg upp arancini på en tallrik och toppa med majonnäs och basilika.
Servera med resterande majonnäs.