Italienskinspirerad arancini
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italienskinspirerad arancini

Italienskinspirerad arancini

2 portioner | med getost och basilika

Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser till 2 portioner ingår. Aldrig hört talas om arancini? Det är italienska risbollar som paneras och sedan steks, friteras eller ugnsbakas. Vår underbara variant innehåller jasminris, basilika och getost och paneringen består av panko och vår egen kryddmix som vi kallar Hello Sunrise. Vi serverar dem med krämig majonnäs och färsk basilika.

Allergener:
Selleri
Gluten
Vete
Senap
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

75 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller Selleri, Senap)

100 g

Getost

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Basilika

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

1 st

Ägg (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3298 kJ
Energi (kcal)788 kcal
Fett33.1 g
varav mättat11.1 g
Kolhydrater100.7 g
varav socker1.9 g
Protein25 g
Salt4.6 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med vatten. Rör i ris, grönsaksbuljong och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

Lägg över ris i en stor skål och sprid ut riset på sidorna av skålen. Ställ skålen i kylen eller frysen tills avsvalnat, 5–10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte. 

Gör risbollar
2

Under tiden, grovhacka basilikablad. Spara lite till garnering. 

Blanda basilika och getost med ris i skålen. 

Forma risblandningen till bollar (3 per person). Lägg över på en tallrik. 

Grädda arancini
3

Lägg vetemjöl i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik. 

Blanda panko, Hello Sunrise, salt och en generös nypa peppar i en tredje djup tallrik. 

Rulla risbollar i mjöl, sedan i ägg och till sist i panko och fördela på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olivolja och grädda i 15 min, eller tills gyllene.

Servera
4

Lägg upp arancini på en tallrik och toppa med majonnäs och basilika.

Servera med resterande majonnäs.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image