Italienskinspirerad fläskfärspasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italienskinspirerad fläskfärspasta

Italienskinspirerad fläskfärspasta

med stekta grönsaker och pangrattato

Pasta och köttfärssås är alltid en hit, men ibland är det kul att uppdatera de gamla favoriterna lite. Den här rätten skulle vi beskriva som version 2.0 av den välkända klassikern – den innehåller spaghetti, fläskfärs, krossade tomater och örtkryddor, men också en del nya komponenter. Vi toppar nämligen med stekt rödlök och paprika och krispig pangrattato på panko, riven ost och vår egen kryddblandning Hello Sunrise.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Selleri
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

250 g

Fläskfärs

1 st

Rödlök

1 st

Paprika

4 g

Vitlöksflörter

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

½ burk

Tomatpuré

½ paket

Krossade tomater, vitlök & lök

12.5 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller Selleri, Senap)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 4)

1 msk

Ketchup (steg 5)

1 msk

Smör (steg 5)

½ tsk

Socker (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4039 kJ
Energi (kcal)965 kcal
Fett51.6 g
varav mättat19.6 g
Kolhydrater90.8 g
varav socker20.5 g
Protein39.8 g
Salt3.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär rödlök i 1 cm breda klyftor.

Skär paprika i 1 cm tunna skivor.

Koka pasta
2

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Gör pangrattato
3

Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek panko [1/2 påse, 2P] och Hello Sunrise i 3–4 min, tills gyllene och krispig.

Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Blanda med riven ost i en liten skål och ställ åt sidan.

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek grönsaker i 3–4 min, eller tills mjuka. Ställ åt sidan på en tallrik.

Stek köttfärs
4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt fläskfärs, krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och stek i 4–5 min, eller tills brynt.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Laga sås
5

Tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P] och Vitlöksflörter till stekpannan. Stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt krossade tomater [1/2 paket, 2P], sparat kokvatten, ketchup [1 msk | 2 msk], smör [1 msk | 2 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa salt och peppar. Sjud i 2–3 min, eller tills något tjocknat.

Rör ner spaghetti i sås.

Servera
6

Lägg upp spaghetti i skålar.

Toppa med stekta grönsaker och pangrattato.