Pasta och köttfärssås är alltid en hit, men ibland är det kul att uppdatera de gamla favoriterna lite. Den här rätten skulle vi beskriva som version 2.0 av den välkända klassikern – den innehåller spaghetti, fläskfärs, krossade tomater och örtkryddor, men också en del nya komponenter. Vi toppar nämligen med stekt rödlök och paprika och krispig pangrattato på panko, riven ost och vår egen kryddblandning Hello Sunrise.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Spaghetti
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
250 g
Fläskfärs
1 st
Rödlök
1 st
Paprika
4 g
Vitlöksflörter
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
½ burk
Tomatpuré
½ paket
Krossade tomater, vitlök & lök
12.5 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller Selleri, Senap)
½ msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 4)
1 msk
Ketchup (steg 5)
1 msk
Smör (steg 5)
½ tsk
Socker (steg 5)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skär rödlök i 1 cm breda klyftor.
Skär paprika i 1 cm tunna skivor.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek panko [1/2 påse, 2P] och Hello Sunrise i 3–4 min, tills gyllene och krispig.
Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Blanda med riven ost i en liten skål och ställ åt sidan.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek grönsaker i 3–4 min, eller tills mjuka. Ställ åt sidan på en tallrik.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt fläskfärs, krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och stek i 4–5 min, eller tills brynt.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P] och Vitlöksflörter till stekpannan. Stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt krossade tomater [1/2 paket, 2P], sparat kokvatten, ketchup [1 msk | 2 msk], smör [1 msk | 2 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa salt och peppar. Sjud i 2–3 min, eller tills något tjocknat.
Rör ner spaghetti i sås.
Lägg upp spaghetti i skålar.
Toppa med stekta grönsaker och pangrattato.