Japanskinspirerad krispig räkdonburi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japanskinspirerad krispig räkdonburi

Japanskinspirerad krispig räkdonburi

med ingefärsris och sesammajo-slaw

Japansk mat är så mycket mer än bara sushi! Till dagens rätt har vi hämtat inspiration från detta fantastiska kök och lagar fluffigt ingefärsris och pankopanerade kungsräkor som vi steker gyllene och krispiga och toppar med teriyakisås. Vi hinner också svänga ihop inte mindre än två gröna tillbehör – limesyltad gurka och rädisor och en krämig kålsallad med svart sesammajonnäs. Knaprig topping på salladslök, rostade sesamfrön och chiliflakes fulländar denna kulinariska upplevelse.

Allergener:
Sesam
Soja
Vete
Gluten
Kräftdjur

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Vegansk sesammajonnäs

(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten)

1 st

Lime

150 g

Jasminris

250 g

Kungsräkor

(Innehåller Kräftdjur Kan innehålla Kräftdjur)

1 st

Gurka

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

½ st

Ingefära

75 g

Rädisor

150 g

Förskuren spetskål

1 g

Chiliflakes

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

75 g

Teriyakisås

(Innehåller Gluten, Vete, Soja)

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör till stekning

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ tsk

Socker till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

¼ tsk

Salt till dressing

1 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1

Ägg till panering

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3358 kJ
Energi (kcal)803 kcal
Fett26.4 g
varav mättat5.2 g
Kolhydrater109 g
varav socker15.9 g
Protein32.6 g
Salt7.8 g

Instruktioner

Koka ris
1

Riv ingefära (oskalad) fint.

Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs ingefära i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Sylta grönsaker
2

Halvera lime.

Skär rädisor och gurka i tunna skivor på diagonalen.

Pressa limesaft i en medelstor skål. Tillsätt socker, salt, gurka och rädisor.

Vänd grönsaker i lagen och ställ åt sidan. Häll av lag innan servering.

Gör sesamcrunch
3

Skär salladslök i tunna skivor.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta sesamfrön i 3–4 min, eller tills gyllene.

Lägg över rostade sesamfrön i en liten skål och blanda med salladslök och chiliflakes.

Blanda spetskål, salt och sesammajonnäs i en stor skål. Ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Panera räkor
4

Torka räkor med hushållspapper och placera dem i en medelstor skål.

Tillsätt mjöl, salt och en nypa peppar och vänd runt.

Vispa ägg i en liten skål. För 2P: Använd bara ett halvt ägg. Tillsätt ägget till skålen med räkor och vänd runt.

Stek räkor
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Vänd ner panko i skålen med räkor så de täcks av ett jämnt lager precis innan servering.

Stek räkor i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Vänd dem försiktigt.

TIPS: Det gör inget om panko ramlar av, du kan strö över det senare!

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Servera
6

Lägg upp ris, syltade grönsaker, slaw och räkor i djupa tallrikar.

Ringla teriyakisås över räkor.

Toppa med sesamcrunch.