Japansk-inspirerad ravioli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk-inspirerad ravioli

Japansk-inspirerad ravioli

med asiatisk dressing och pak choi

Tänker du på Italien när du hör ravioli? Då är det dags att tänka om, ikväll ska vi nämligen laga japansk inspirerad ravioli med asiatisk dressing och pak choi! Vi lagar en underbar sås med ingefära, vitlök och pak choi, som vi kryddar med asiatisk dressing, sojasås, honung och sesamfrön. Vi blandar såsen med ravioli och spenat, och toppar med strimlade brytärtor!

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Allergener:
Soja
Gluten
Vete
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

12.5

Honung

1

Pak choi

1

Schalottenlök

40

Asiatisk dressing

(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

½

Röd chili

2

Vitlöksklyfta

1

Ingefära

10

Sesamfrön

2

Morot

250

Ravioli med ricotta och spenat

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

75

Sockerärtor

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 3)

½

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)261 kcal
Energi (kJ)1092 kJ
Fett14.5 g
varav mättat1.8 g
Kolhydrater23.99 g
varav socker18.7 g
Protein7.08 g
Salt3.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Stek lök & morot
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Tärna morot (oskalad) i 1 cm stora bitar. Finhacka schalottenlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök och morot i 3-4 min, eller tills grönsaker börjar att mjukna.

Stek pak choi & vitlök
2

Riv ingefära och vitlök fint. Skär pak choi i 2 cm stora bitar. Tillsätt ingefära, vitlök, och pak choi till stekpannan, och stek i 1-2 min, eller tills pak choien har mjuknat.

Tillsätt sås
3

Sänk till medelvärme, och tillsätt asiatisk dressing, sojasås, vatten [1/2 dl | 1 dl], olivolja* [1 msk | 2 msk], honung [1/2 paket, 2P] och hälften av sesamfröna till stekpannan. Sjud i 3-4 min. Smaka av med salt* och peppar*.

Koka ravioli
4

Tillsätt ravioli till det kokande vattnet* och koka tills 'al dente', 3-4 min, rör om då och då. Skölj spenat. Häll av vattnet, och vänd försiktigt i ravioli och spenat i stekpannan. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered chili & ärtor
5

Halvera, kärna ur och skiva chili [1/2 st, 2P] tunt. Dela brytärtor [1/2 påse, 2P] på längden.

Servera
6

Lägg upp ravioli i skålar, se till att få med all sås från stekpannan. Strö över brytärtor, chili och resterande sesamfrön. TIPS: Skippa chili om du inte tycker om stark mat.