Japansk ”teriKvacki”-ankdonburi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk ”teriKvacki”-ankdonburi

Japansk ”teriKvacki”-ankdonburi

med sesamsockerärtor och ingefärsris

Donburi är en klassisk japansk maträtt som består av ris som toppas med olika typer av kött och grönsaker. I vår version smaksätter vi jasminris med ingefärspasta och serverar det tillsammans med limesyltad morot och rädisa och ugnsrostade sockerärtor med sesamfrön som tillbehör till kvällens huvudingrediens – mört, ugnsrostat anklår glaserat med teriyakisås.

Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

430 g

Sous vide-anklår, confiterat

150 g

Teriyakisås

(Innehåller Gluten, Vete, Soja)

150 g

Jasminris

10 g

Ingefärspasta

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

75 g

Rädisor

½ st

Lime

1 st

Morot

1 portionspåse

Sockerärtor

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Smör (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

3 dl

Vatten (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3903 kJ
Energi (kcal)933 kcal
Fett35.8 g
varav mättat10.7 g
Kolhydrater91.3 g
varav socker25.1 g
Protein57.2 g
Salt9 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Rosta anklår
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Placera anklår på en plåt med bakplåtspapper med skinnsidan uppåt. Släng resterande sky från förpackningen.

Krydda skinnet med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och tillaga i ugnen i 30 min.

Koka ris
2

Under tiden, hetta upp smör [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs ingefärspasta i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Sylta grönsaker
3

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Skär rädisor i tunna skivor.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Pressa limesaft i en medelstor skål. Tillsätt socker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], rädisor och morot.

Vänd grönsaker i lagen och ställ åt sidan. Häll av lag innan servering.

Rosta sockerärtor
4

När det återstår 5 min av anklårens tillagningstid, placera sockerärtor på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 4–5 min, tills de är mjuka men fortfarande har tuggmotstånd.

Strö sesamfrön över färdigrostade sockerärtor och rör om.

Glasera anka
5

Toppa färdiga anklår med hälften av teriyakisåsen.

Servera
6

Fyll en liten skål med ris och pressa så att den blir kompakt. Placera en tallrik ovanpå och vänd tillsammans så att riset blir formad som en kupa. Fortsätt med riset till resten av portionerna.

Lägg upp sockerärtor och anklår på tallrikarna.

Servera med syltade grönsaker och toppa anklår med resterande teriyakisås.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image