Ikväll slänger vi ihop god och lättlagad japansk vegobowl med massor av härliga färger och ingredienser. Ingefärsris och vegofärs bildar basen i bowlen som även innehåller morot, vitlök och pak choi. För att få ännu mer färg och smak toppar vi med gurka med rostade sesamfrön, och asiatisk majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
160 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
2 tsk
Ingefära
150 g
Jasminris
1 st
Morot
1 st
Pak choi
1 st
Gurka
1 st
Vitlöksklyfta
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller Gluten, Sesam, Soja, Vete)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
½ msk
Olivolja (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
Riv oskalad ingefära.
Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs ingefära [2 tsk | 4 tsk] i 30 sek, tills väldoftande.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skär gurka i halvmånar och lägg dem i en medelstor skål.
Finhacka eller pressa vitlök.
Riv morot (oskalad) grovt.
Grovhacka pak choi.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta sesamfrön i 3–4 min, eller tills gyllene.
Lägg över sesamfrön i skålen med gurka. Krydda med en nypa salt och ställ åt sidan.
TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs i 4–5 min, tills lätt brynt.
Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.
Tillsätt morot, vitlök, pak choi och grönsaksbuljong till stekpannan. Stek i 2 min, tills lätt mjuka och väldoftande.
Tillsätt asiatisk woksås och en skvätt vatten. Rör om i 30 sek, tills färsen är täckt med sås.
Lägg upp ris i skålar.
Toppa med vegofärs och grönsaker.
Servera med gurka och asiatisk majonnäs.