Japansk vegofärs-bowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk vegofärs-bowl

Japansk vegofärs-bowl

med ingefärsris och asiatisk majonnäs

Ikväll slänger vi ihop god och lättlagad japansk vegobowl med massor av härliga färger och ingredienser. Ingefärsris och vegofärs bildar basen i bowlen som även innehåller morot, vitlök och pak choi. För att få ännu mer färg och smak toppar vi med gurka med rostade sesamfrön, och asiatisk majonnäs.

Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Sesam
Sulfiter
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

160

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

½

Ingefära

150

Jasminris

1

Morot

1

Pak choi

1

Gurka

1

Vitlöksklyfta

10

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

75

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

50

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

½

Olivolja (steg 1)

½

Salt (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

½

Olivolja (steg 4)

¼

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)720 kcal
Energi (kJ)3013 kJ
Fett31.8 g
varav mättat3.5 g
Kolhydrater81.7 g
varav socker17 g
Protein23.5 g
Salt4.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Riv oskalad ingefära [½ st, 2P]. 

Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs ingefära i 30 sek, tills väldoftande. 

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär gurka i halvmånar och lägg dem i en medelstor skål. 

Finhacka eller pressa vitlök.

Riv morot (oskalad) grovt.

Grovhacka pak choi. 

Rosta sesamfrön
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta sesamfrön i 3-4 min, tills gyllene.

Lägg över sesamfrön till skålen med gurka. Krydda med en nypa salt och ställ åt sidan. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Stek vegofärs
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs i 4-5 min, tills lättbrynt.

Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Tillsätt grönsaker
5

Tillsätt morot, vitlök och pak choi till stekpannan. Stek i 2 min, tills lätt mjuka och väldoftande.

Tillsätt asiatisk woksås och en skvätt vatten. Rör om i 30 sek, tills färsen är täckt med sås.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med vegofärs och grönsaker. 

Servera med gurka och asiatisk majonnäs.