Ikväll går den kulinariska resan till Japan, och vi frestar med underbara japanska grönsaksbiffar med salladslök, ingefära, spetskål, morot och sojasås. Ljuvligt tillbehör är en nudelsallad med rödkål, spetskål, morot och sockerärtor. Vi toppar biffarna och salladen med srirachasås och sesammajo!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Salladslök
2
Morot
1
Ingefära
150
Förskuren spetskål
75
Sockerärtor
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
150
Rödkål, förskuren
75
Fullkornsnudlar
(Innehåller Vete, Gluten)
50
Svart sesammajonnäs
(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)
20
Sriracha
2
Ägg (steg 4)
½
Salt (steg 4)
Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna. Riv morot (oskalad). Riv ingefära. Dela sockerärtor [1/2 påse, 2P] på längden.
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Tillsätt nudlar [1/2 paket, 2P] och koka i 1-2 min, eller tills de är mjuka. Häll av vattnet och skölj sedan nudlar under kallt vatten.
Blanda rödkål, hälften av spetskål, en nypa salt och peppar i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Massera i 30 sek, tills mjuk. Ställ åt sidan.
Vispa ägg [2 st | 4 st] i en medelstor skål. Tillsätt vit salladslök, ingefära, resterande spetskål, hälften av moroten och hälften av sojasåsen, och blanda väl. Tillsätt panko, salt [1/2 tsk | 1 tsk], och peppar, och blanda väl.
Hetta upp en stor stekpanna på medel värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Forma färs till platta biffar med en matsked - 2 per pers. Stek biffar i 4-5 min på varje sida eller tills gyllene och genomstekta. Låt dem rinna av på en tallrik klädd med hushållspapper. TIPS: Undvik att vända biffarna för tidigt, då kan de gå sönder.
Blanda kål med färdiga nudlar, resterande morot, sockerärtor och resterande sojasås. Lägg upp vegobiffar och nudelsallad på tallrikar. Ringla över sriracha och garnera med grön salladslök. Servera med sesammajonnäs.