topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japanska vegobiffar

Japanska vegobiffar

med knaprig nudelsallad och sesammajonnäs

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ikväll går den kulinariska resan till Japan, och vi frestar med underbara japanska grönsaksbiffar med salladslök, ingefära, spetskål, morot och sojasås. Ljuvligt tillbehör är en nudelsallad med rödkål, spetskål, morot och sockerärtor. Vi toppar biffarna och salladen med srirachasås och sesammajo!

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Salladslök

2 st

Morot

1 st

Ingefära

150 g

Förskuren spetskål

75 g

Sockerärtor

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

150 g

Rödkål, förskuren

50 g

Vegansk sesammajonnäs

(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten)

20 g

Sriracha

75 g

Udonnudlar

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2172 kJ
Energi (kcal)519 kcal
Fett20 g
varav mättat3 g
Kolhydrater63.1 g
varav socker18.4 g
Protein19.5 g
Salt4.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär salladslök i tunna skivor.

Riv morot (oskalad).

Riv ingefära (oskalad).

Dela sockerärtor [1/2 påse, 2P] på längden. 

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Koka nudlar
2

Tillsätt nudlar [1/2 paket, 2P] och koka i 4-6 min, eller tills de är mjuka.

Häll av vattnet och skölj sedan nudlar.

Blanda smet
3

Vispa ägg [2 st | 4 st] i en medelstor skål.

Tillsätt salladslök, ingefära [2 tsk | 4 tsk], hälften av spetskålen, hälften av moroten och hälften av sojasåsen, och blanda väl.

Tillsätt panko, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar, och blanda väl.

Stek vegobiffar
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Fördela smeten i varm pannan så att det blir 2 högar per person. Platta till dem med en stekspade. Stek i 4-5 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Undvik att vända biffar för tidigt, då kan de gå sönder.

Förbered nudelsallad
5

Blanda rödkål, resterande spetskål, resterande sojasås, resterande morot, avrunna nudlar och sockerärtor i en stor skål. Krydda med en nypa salt och peppar, och rör om.

Servera
6

Lägg upp vegobiffar och nudelsallad på tallrikar.

Ringla över sriracha. 

Servera med en klick sesammajonnäs.

TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.