topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Juicy BBQ-chicken

Juicy BBQ-chicken

med majsris och ranchdressing

Kvällens middag för tankarna till en diner i den amerikanska södern, de underbart saftiga kycklingfileerna riktigt smälter i munnen och förhöjs av den heta och smakrika BBQ-glacen. Servera kycklingen med nykokt fluffigt majsris med salladslök och en krämig hemlagad ranchdressing. Smaklig måltid!

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Sulfiter
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

125 g

Körsbärstomater

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

1 burk

Majs

1 portionspåse

Gräslök

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ msk

Olja till stekning

½ msk

Smör till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3599 kJ
Energi (kcal)860 kcal
Fett37.9 g
varav mättat10.5 g
Kolhydrater85.5 g
varav socker18.3 g
Protein41.3 g
Salt6 g

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en klick smör och en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min.Tillsätt ris, vatten och en nypa salt, och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Häll av majs. Skiva salladslök tunt. Finhacka gräslök.Blanda gräddfil, senap, hälften av gräslöken, en nypa salt och peppar i en skål.Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en stekpanna eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek, ca 2 cm.

Rosta majs
3

Hetta upp en torr stor stekpanna på hög värme. Rosta majs i 3-4 min. För över till en skål och sätt åt sidan.

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 2-3 min på varje sida, tills gyllene och genomstekt. Krydda med salt och peppar på båda sidor.Tillsätt BBQ-sås till stekpannan när kycklingen är genomstekt, täck den med sås och ta sen av från värme.VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Blanda majsris
5

Rör i majs och salladslök med vitlöksriset. Krydda med salt och peppar efter smak.

6

Lägg upp majsris på tallrikar. Toppa med BBQ-kyckling och skeda över resterande sås från stekpannan.Strö över tomat och resterande gräslök och serveraranchdressing vid sidan av.