Julig honungs- och baconbrysselkål
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Julig honungs- och baconbrysselkål

Julig honungs- och baconbrysselkål

Sharingrätt | med hasselnötter

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Den kalla årstiden betyder säsong för brysselkål, som blir extra god av att rostas i ugnen och vändas med honung och bacon. Rostade hasselnötter blir pricken över i på denna goda sidorätt.

Allergener:
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

140 g

Bacon, tärnad

25 g

Honung

40 g

Hasselnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)

300 g

Brysselkål

Ingår inte i din leverans

1 msk

Vatten till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)1930 kJ
Energi (kcal)461 kcal
Fett32.1 g
varav mättat8.1 g
Kolhydrater17.9 g
varav socker16.6 g
Protein20.1 g
Salt1.4 g

Instruktioner

Förbered brysselkål
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Ta bort de yttersta bladen från brysselkålen och dela dem på hälften.

Blanda brysselkål med olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Rosta brysselkål
2

Placera brysselkål på en plåt med bakplåtspapper.

Rosta i ugnen i 10–15 min, eller tills gyllene.

Stek bacon
3

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Grovhacka hasselnötter och rosta dem i 30 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan.

Stek bacon i samma stekpanna på medelhög värme i 4–5 min, eller tills gyllene. Tillsätt rostad brysselkål, honung och vatten och vänd runt.

Servera
4

Servera brysselkål i en skål och toppa med rostade hasselnötter.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image