Kallrökt lax och dillpotatis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kallrökt lax och dillpotatis

Kallrökt lax och dillpotatis

med crème fraiche och syltad schalottenlök

Lax, potatis och dill är en fantastisk kombination som vi aldrig tröttnar på! I dag lagar vi en krämig potatissallad med crème fraiche och dill och serverar den med kallrökt lax – så nära man kan komma sommar på en tallrik. Vi svänger också ihop en härlig sallad med syltad schalottenlök, gurka, rädisor och salladsmix.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

1 st

Schalottenlök

1 st

Gurka

100 g

Kallrökt lax

(Innehåller Fisk)

500 g

Potatis

1 portionspåse

Dill

75 g

Rädisor

60 g

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till inläggning

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Olja till sallad

½ tsk

Salt till potatis

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2285 kJ
Energi (kcal)546 kcal
Fett28.2 g
varav mättat10.1 g
Kolhydrater55.9 g
varav socker8.8 g
Protein20.2 g
Salt3.7 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet. Sätt åt sidan under lock.

Sylta schalottenlök
2

Under tiden, skär schalottenlök i tunna skivor.

Halvera citron.

Blanda salt, socker och citronsaft i en stor skål. Vänd schalottenlök i lagen och ställ åt sidan.

Förbered råvaror
3

Skär rädisor i tunna skivor.

Skär gurka i tunna, diagonala halvmånar.

Grovhacka dill.

Skölj salladsmix.

Blanda sallad
4

Vänd ner gurka, rädisor, salladsmix och olivolja i skålen med syltad schalottenlök.

Gör potatissallad
5

Rör ner crème fraiche, dill, salt och en nypa peppar i potatis precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp potatissallad och sallad i djupa tallrikar.

Toppa med kallrökt lax.