Nu blir det husmanskost för hela slanten! I kväll lagar vi en variant av den klassiska kålpuddingen, och på bara en halvtimme serverar du middag som upplevs med alla sinnen. Kvällens rätt bjuder på en perfekt balans av sött och salt – stekt blandfärs och kål, kokt potatis, en krämig gräddsås, syrlig lingonsylt och ljuvlig snabbsyltad gurka.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
1 st
Gurka
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Lök
150 g
Förskuren spetskål
250 g
Blandfärs
4 g
Köttbuljong
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
50 g
Lingonsylt
½ tsk
Socker (steg 2)
1 msk
Vatten* (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
½ tsk
Socker (steg 4)
2 msk
Vatten (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vatten och lägg tillbaka potatisen i kastrullen.
Smaka av med en nypa salt och peppar, och ställ åt sidan under lock.
Skär gurka i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger, socker [½ tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål.
Vänd i gurka och ställ åt sidan.
Häll av lagen innan servering
Under tiden, finhacka lök.
Hetta upp en skvätt olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök och färs i 3–4 min, eller tills brynt.
Krydda med salt.
Tillsätt spetskål, vatten [2 msk | 4 msk] och socker [1/2 tsk | 1 tsk] till stekpannan och stek i 4–5 min.
Sänk till medelvärme på stekpannan och tillsätt matlagningsgrädde, sojasås, köttbuljong, en nypa salt och peppar.
Sjud i 2–3 min.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Lägg upp potatis, kålpuddingspanna och syltad gurka på tallrikar.
Toppa gurka med en nypa peppar och servera med lingonsylt.